Užpuolimas įvyko kalėjime pietvakarių Prancūzijoje. Vos keturiomis dienomis anksčiau kitas nuteistas „al Qaeda“ narys vokietis šalies šiaurėje užpuolė ir sužeidė tris kalėjimo prižiūrėtojus.

Naujas užpuolimas Mon de Marsano kalėjime įvyko devyniems pareigūnams pabandžius sutramdyti ir apieškoti nuteistąjį – šis juos puolė kumščiais.

„Trims pareigūnams skilo (kaulai), o kiti keturi patyrė daug sumušimų“, – naujienų agentūrai AFP sakė profesinės sąjungos CGT atstovas Ludovicas Motheronas.

Teisingumo ministerija, kuri nurodė, kad buvo sužeisti penki pareigūnai, sakė, kad minimas „labai smurtingas“ kalinys buvo stebimas, „nes radikalizavosi kalėjime“.

Praėjusį ketvirtadienį nuteistas vokietis Christianas Ganczarski, atliekantis 18 metų bausmę už 2002-ųjų sprogdinimą sinagogoje Tunise, žirklėmis ir skustuvu sužeidė tris prižiūrėtojus Vanden le Vjeilio kalėjime Prancūzijos šiaurėje.

Užpuolimą jis surengė sužinojęs, kad gali būti išduotas Jungtinėms Valstijoms, dėl 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų tyrimo.

Ketvirtadienio incidentas išprovokavo pirmadienio ir antradienio streikus visoje šalyje: streikuojantys pareigūnai reikalauja didesnio saugumo.

„Mes neapmokyti elgtis su radikalizuotais kaliniais. Tad mūsų kolegos labai susirūpinę“, – sakė Guillaume'as Pottier iš profesinės sąjungos UFAP-UNSA.

Antradienį pareigūnai pratęsė streiką, nors Vanden le Vjeilio kalėjimo vadovas atsistatydino, o prezidentas Emmanuelis Macronas pažadėjo iki vasario pabaigos pristatyti kalėjimų sistemos pertvarką.

Vyriausybės atstovas Benjaminas Griveaux antradienį paragino pradėti dialogą su streikuojančiais pareigūnais.

„Suprantu reiškiamą pyktį“, – sakė jis prancūzų televizijai „CNews“.

„Problema visų pirma yra mažinti spaudimą kalėjimams, kuris daugiausia yra susijęs su faktu, kad kai kuriose kamerose yra pernelyg daug kalinių“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)