F. Lecointre, karininkas, vadovavęs Europos Sąjungos (ES) mokymo misijai Malyje, naujuoju Prancūzijos kariuomenės vadu paskirtas praėjus vos kelioms valandoms po precedento neturinčio F. de Villierso atsistatydinimo.

Prancūzijos vyriausybės atstovas Christophe'as Castaneris informaciją apie naujojo vado skyrimą patvirtino trečiadienio popietę, sakydamas, kad F. Lecointre kariuomenėje laiko „didvyriu“. Tačiau jo paskyrimas oficialiai bus patvirtintas tik ketvirtadienį vyksiančio ministrų kabineto posėdžio metu.

Per praėjusio amžiaus pabaigoje vykusius Jugoslavijos karus F. Lecointre tarnavo Sarajeve, o neseniai Malyje vadovavo misijai, kurios tikslas buvo padėti šiai šaliai kovoti su islamo ekstremistais.

Jis paskirtas iš pareigų pasitraukus aukščiausio rango Prancūzijos karininkui, kuris atsistatydinimo prašymą įteikė po neįprastai viešo ginčo su E. Macronu, kilusio dėl Prancūzijos gynybos biudžeto mažinimo.

Šie pokyčiai kariuomenėje laikomi vienu pirmųjų išbandymų neseniai išrinktajam 39-erių metų amžiaus Prancūzijos prezidentui ir kietam jo vadovavimo stiliui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)