Neįtikėtinas piknikas vyko palei Prancūzijos dienovidinį, pradedant Diunkerku šiaurėje, taip pat Paryžiuje, iki miestelio Prats-de-Molo šalies pietuose.

Raudonomis ir baltomis staltiesėmis užtiesti stalai driekėsi per 337 komunas, o per pastaruosius aštuonis mėnesius, minint naująjį tūkstantmetį, Prancūzijoje buvo pasodinta iki 13 tūkst. medžių.

Šalyje, garsėjančia savo filosofais, piknikas buvo sugalvotas kaip įvykis, suvienijantis tautą, švenčiančią 1789 metų revoliuciją, po kurios šalis pasiskelbė respublika.

"Mes neskaitome paskaitų", sakė Gadas Weilis (Gadas Velis), pasiūlęs pikniko idėją. "Visoje Prancūzijoje mes pastatėme stalus, prie kurių žmonės gali kartu valgyti ir gerti. Tai šeimos šventė."

Tuo tarpu Paryžiuje vyko tradicinis kariuomenės paradas, kuriame pirmą kartą dalyvavo ir aštuonių Europos Sąjungos šalių kariai.

Iš viso Eliziejaus laukais pražygiavo 7300 kareivių, tai yra 1800 žmonių daugiau nei pernai. Paradą lydėjo karinė technika: 100 lėktuvų ir sraigtasparnių, 320 sunkvežimių, 83 motociklai. Be to, dalyvavo 270 raitelių.

Paradą pradėjo 1995 metais suburto Eurokorpuso kariai. Eurokorpuse dalyvauja Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Belgijos ir Liuksemburgo atstovai.