Neįvardytas Jungtinių Valstijų Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) šaltinis sakė, kad Prancūzija šnipinėjo karinius ir diplomatinius pokalbius telefonu bei bevieliais ryšiais, kuriuos teikė bendrovės "Telia", "Tele 2", "Sonera", "Lattelekom" ir "Cable&Wireless".

Prancūzijos ambasada Stokholme atsisakė komentuoti šį pranešimą. Laikraščio teigimu, Europos parlamentui išplatinus pranešimą, apie incidentą buvo informuotos Švedijos, Latvijos, Vokietijos ir JAV institucijos. Tyrimą apie šnipinėjimą atliko britų žurnalistas Duncanas Campbellas (Dankanas Kempbelas).

"Mes kaip tik verčiame laikraščio "Expressen" straipsnį, kurį perduosime Prancūzijos užsienio reikalų ministerijai", sakė ambasados pirmasis sekretorius Jacquesas Raharinaivo (Žakas Raharinaivo).

Švedijos užsienio reikalų, gynybos ir prekybos ministerijos taip pat atsisakė komentuoti straipsnį.

Latvijos gynybos ministras Girtas Valdis Kristovskis BNS sakė kol kas neturįs informacijos apie šį konkretų atvejį, tačiau, "kalbėdamas bendrai apie situaciją" pridūrė, kad įvairios tarnybos be abejonės mėgina "išplėsti savo informacijos sritį".

Latvijos ambasada Švedijoje BNS patvirtino, kad tokia informacija buvo paskelbta laikraštyje, tačiau ambasada nusprendė nesiimti jokių priemonių, nes tam neturi jokio pagrindo. Ambasados darbuotojas Andris Razanas BNS sakė, kad "Expressen" yra vakarinis laikraštis, kuris pagal savo turinį gali būti laikomas bulvariniu, nes dažnai skelbia skandalingą, tačiau nepatvirtintą informaciją.

Latvijos ambasadorė Prancūzijoje Sandra Kalnietė šių pranešimų nekomentavo, nes nebuvo informuota apie tokį straipsnį ir apie jį sužinojo tik iš BNS.