Jungtinių Tautų remiama Libijos vienybės vyriausybė mėgina įtvirtinti savo valdžią Tripolyje, bet staigus paskirtojo ministro pirmininko Fayezo al Sarrajo atvykimas į sostinę sulaukė audringos neigiamos reakcijos iš ją kontroliuojančios tarptautiniu mastu nepripažįstamos vyriausybės.

Libija yra visų šalių, esančių tame regione ir už jo ribų, rūpestis“, – sakė J.-M. Ayrault interviu vienam prancūzų laikraščiui.

„Šiandien ten viešpataujantis chaosas prisideda prie spartaus terorizmo plitimo. Tai tiesioginė grėsmė regionui ir Europai“, – pabrėžė jis.

Sirijoje ir Irake kovoti su „Islamo valstybe“ padeda tarptautinė intervencija, tačiau Libijoje džihadistai vis labiau stiprina savo pozicijas, įspėjo Prancūzijos diplomatijos vadovas.

„Turime būti pasirengę reaguoti, jei (paskirtojo ministro pirmininko Fayezo) al Sarrajo nacionalinės vienybės vyriausybė paprašys pagalbos, įskaitant karinį palaikymą“, – sakė jis.

Paprašytas patikslinti, kiek reali karinės intervencijos tikimybė, J.-M. Ayrault atsakė: „Tai priklausys nuo teisėtos vyriausybės. Negalima galvoti apie oro smūgių pradžią be politinio proceso“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)