Mėgindamas iš Orli oro uoste patruliavusios karės atimti šaunamąjį ginklą, 39-erių Zijedas ben Belgasemas šaukė norįs „numirti už Alachą“. Jį netrukus nukovė kiti drauge patruliavę kariškiai.

Įtariama, kad sulaikytieji Z. ben Belgasemui padėjo įsigyti pneumatinį šautuvą, kuriuo šis grasino karei.

39 metų Z.Ben Belgacemas išpuolį antrajame judriausiame sostinės oro uoste įvykdė pavartojęs narkotikų ir alkoholio, sakė šaltiniai teisėtvarkos tarnybose.

Prancūzijoje tunisiečių šeimoje gimęs Z.Ben Belgacemas per išpuolį Orli oro uosto Pietiniame terminale sugriebė ten patruliavusią karę, įrėmė jai į galvą pistoletą, čiupo jos šautuvą ir pareiškė norintis „mirti už Dievą“.

Šio vyro tėvas tvirtino, kad jo sūnus, anksčiau kalėjęs už ginkluotą apiplėšimą ir prekybą narkotikais, nebuvo ekstremistas.

Vis dėlto 2015 metais Z.Ben Belgacemas buvo atsidūręs teisėsaugos akiratyje, įtariant, kad kalėjime jis galėjo radikalizuotis. Tačiau jis nebuvo įtrauktas į didelę grėsmę galinčių kelti asmenų sąrašą.

Kai buvo įvykdytas išpuolis Orli, Prancūzijoje tebegaliojo nepaprastoji padėtis, paskelbta dėl Prancūzijoje įvykdytų virtinės džihadistų atakų, per pastaruosius dvejus metus nusinešusių daugiau kaip 230 žmonių gyvybių.

Dėl šio smurto saugumo tema šalyje yra labai opi, artėjant prezidento rinkimams, kurių du ratai vyks balandžio 23-ąją ir gegužės 7-ąją.

Per pastaruosius dvejus metus svarbius objektus saugantys kariai tapo jau keturių išpuolių taikiniais, bet visais atvejais jie atsipirko lengvais sužeidimais.

Vasario viduryje vienas egiptietis mačete puolė karį, budėjusį prie Luvro muziejaus Paryžiaus centre, ir jį lengvai sužeidė. Užpuolikas buvo pašautas.