Tai Prancūzijos diplomatijos vadovas sakė prieš vėliau ketvirtadienį įvyksiantį britų premjero Davido Camerono vizitą Paryžiuje.

D.Cameronas lankosi Europos šalių sostinėse, ragindamas imtis reformų 28 valstybes vienijančioje Bendrijoje, visų pirma mažinant biurokratiją ir socialinę paramą migrantams.

Premjeras yra sakęs, jog per referendumo kampaniją agituos už Britanijos pasilikimą ES, jei bus pritarta jo reikalavimams dėl reformų.

„Išklausysime jį ir pamatysime, ką jis siūlo“, - sakė L.Fabiusas.

„Jis pradėjo šį referendumo projektą, tai labai rizikinga. Viliamės, kad Britanija liks Europos Sąjungoje, nors ir esama dalykų, kuriuos reikėtų gerinti“, - sakė Prancūzijos diplomatijos vadovas.

Pasak jo, Paryžius pasisako už tai, kad būtų supaprastintas Bendrijos funkcionavimas.

„Tačiau sakydami „taip“ Sąjungos tobulinimui, negalime sutikti, kad ji subyrėtų“, - pabrėžė L.Fabiusas.

Ph. Hammondas: ES turi pataisyti savo sutartis

Philipas Hammondas
Didžiajai Britanijai, kuri siekia, kad būtų peržiūrėtos jos narystės Europos Sąjungoje sąlygos, reikia, kad Bendrija sutiktų pataisyti savo steigimo sutartis, ketvirtadienį pareiškė užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas.

Jis pažymėjo, jog Londonui reikia substantyvaus susitarimo, kad įtikintų rinkėjus, jog šalis turėtų pasilikti ES.

„Jei mūsų partneriai su mumis nesutiks, nedirbs su mumis, kad būtų parengtas toks paketas, tuomet nieko neatmetame“, - sakė Ph.Hammondas BBC radijui.

„Patarimas, kurį gauname, yra toks, kad mums reikės keisti Sutartį“, - aiškino jis.

Britanijos vyriausybės vadovas Davidas Cameronas ketvirtadienį išvyksta į dviejų dienų kelionę po Europos šalių sostines, kur mėgins įtikinti ES lyderius pritarti jo reformų planui.

Britų premjeras žadėjo, kad Britanijos ir ES ryšiai bus peržiūrėti iki numatyto referendumo dėl šalies narystės bloke, kurį ketinama surengti iki 2017 metų pabaigos.