„Pardavę „Mistral“, esame pasiryžę pasiūlyti Rusijai šiuolaikiškiausią ginkluotę ir karinę techniką, išskyrus balistines raketas, radijo elektroninės kovos priemones, NATO kodus ir automatizuotas karinio valdymo sistemas“, – teigė aukštas pareigūnas Arnoux Kalika.

Prancūzų kariškiai ir N. Sarkozy priešininkai baisėjosi, tačiau visus pribloškė rusų dosnumas

„Mano žiniomis, derybos vyksta sėkmingai, šalys artėja prie susitarimo. Manau, sutartį pasirašys šiemet“, – sakė pareigūnas ir pridūrė, kad „Mistral“ pardavimas sulaukė rezonanso Prancūzijos visuomenėje.

„Kalbant apie prancūzų kariškių poziciją, reikia suvokti, kad Prancūzijos Krašto apsaugos ministerijoje vis dar giliai įsišaknijęs nepasitikėjimas Rusija. Kariškių įsitikinimu, su jais, kaip ir anksčiau, reikia būti atsargiems“, – aiškino prancūzų ekspertas. Jo teigimu, buvo išsakyta ir nuomonių, kad būtų geriau, jei būtų pavykę parduoti tokio tipo laivą Gruzijai.

„Prancūzų nuomone, taip būtų teisinga. Jaučiamas šioks toks diskomfortas – ne tiems pardavėme, ne į tas rankas patenka „Mistral“. Na bet, kaip sakoma, kas padaryta, padaryta. Juo labiau, kad net kariškiai turi pripažinti – perkant „Mistral“ rusų dosnumui nebuvo ribų, derybose dėl kainos jie tikrai buvo kilnūs“, – pabrėžė ekspertas.