„Pagal sutartį jis buvo seržantas. Gruodį pats iš tarnybos pasitraukė, prieš pat Naujus metus“, – žurnalistams teigia vieno iš dviejų Ukrainoje sulaikytų rusų žmona, skelbia newsru.com.

Jekateriną Aleksandrovą apklausė televizijos kanalo „Rossija 24“ žurnalistai. Moteris patvirtino, kad Ukrainos pajėgos tikrai sulaikė būtent jos vyrą. „Taip, vaizdo įrašuose ir nuotraukose mano vyras Saša. Kai internete pamačiau tas nuotraukas, nepatikėjau, kad ten gali būti jis. Su faktais teko susitaikyti, buvau priversta patikėti“, – teigia moteris.

Moteris papasakojo apie įtartinus skambučius iš vyro telefono. „Užvakar man padėjo skambinti iš jo telefono, kalbėjo nepažįstami žmonės, klausinėjo, kas aš, kieno šis numeris. Pagalvojau, kad jis pametė telefoną, ir lioviausi atsisakinėjusi“, – teigia J. Aleksandrova.

Per interviu televizijos žurnalistams moteris išsakė mintį, kad jos vyras po sulaikymo buvo kankinamas. Savo įtarimus ji grindžia sutuoktinio išvaizda. „Vaizdo įrašas, kurį išplatino... Jis jame net nemirksi, beveik nejuda“, – sunkiai žodžius rinko moteris. 

Kaip teigia Tarptautinio Raudonojo kryžiaus komiteto atstovai, Luhansko srityje sulaikytiems rusams, kurie prisistatė esantys Rusijos karinių pajėgų kariai, nors Rusijos gynybos ministerija šį faktą ir primygtinai neigia, turėjo galimybę pasikalbėti su artimaisiais.

DELFI primena, kad Ukrainos valstybės saugumo (SBU) vadovas pirmadienį apkaltino du sulaikytus Rusijos kariškius dalyvavus vieno ukrainiečio kario nužudyme ir sakė, kad jie bus teisiami už „teroristinius veiksmus“.

Vienas iš dviejų Rusijos karių, kuriuos Ukrainos pajėgos sulaikė kovojančius šalies rytinėse teritorijose, vaizdo įraše, kuris buvo išplatintas pirmadienį, gegužės 18 dieną, prisipažįsta priklausantis Rusijos specialiosioms pajėgoms, kurios į Ukrainą atvyko šnipinėti.

Maskva, kuri praeityje ne kartą pripažino, kad Ukrainoje separatistams galbūt padeda atvykėliai „savanoriai“, atkakliai neigia, kad kariniuose veiksmuose, jau pareikalavusiuose daugiau nei 6100 žmonų gyvybių, dalyvauja reguliariosios Rusijos karinės pajėgos.

Sužeistas Rusijos karys, kuris teigia esąs Rusijos specialiųjų pajėgų seržantas iš centrinio Rusijos Toljačio miesto, vaizdo įraše prisipažįsta priklausantis 14 narių grupuotei, veikiančiai prie Luhansko miesto.

Nors vaizdo įrašo autentiškumas ir nepatvirtintas, paaiškėjus, kad ligoninės lovoje kalbėjęs karys iš tikrųjų yra iš Rusijos specialiųjų pajėgų, šis faktas taps įrodymu, paremsiančiu Ukrainos kaltinimus Maskvai dėl tiesioginio Rusijos kišimosi į konfliktą su separatistais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (474)