Arkivyskupas Wiltonas Gregory sakė, kad prarado budrumą, kai arkivyskupija gavo 15 mln. dolerių Josepho Mitchello – knygos „Vėjų nublokšti“ (Gone With The Wind) autorės Margaret Mitchell sūnėno – turto.

Popiežius Pranciškus ragino katalikų pareigūnus gyventi paprastesnį gyvenimą ir pats atsisakė popiežiaus apartamentų Vatikane, vietoje kurių pasirinko kuklius Bažnyčios svečių namus.

Praėjusį mėnesį Vatikanas nušalino vieną vokiečių vyskupą, išleidusį 31 mln. eurų rezidencijai, kurioje, be kitų dalykų, yra 15 tūkst. eurų kainuojanti vonia ir 2,9 mln. eurų atsiėjusi privati koplyčia.

Atlantos arkivyskupijos laikraštyje „The Georgia Bulletin“ W.Gregory pirmadienį rašė: „Nors mano patarėjai ir aš galėjome pateisinti šį projektą finansine, logistine ir praktine prasmėmis, aš asmeniškai nesugebėjau numatyti kainos kalbant apie mano paties principingumą ir ganytojišką patikimumą Dievo žmonių akyse Džordžijos šiaurėje ir centre“.

W.Gregory taip pat parašė, kad arkivyskupija pradės to namo pardavimo procesą, jeigu tokia bus Bažnyčios ir kitų patarėjų valia.

Vatikano atstovas sakė, kad neturi ką pakomentuoti.