Scenoje pasirodęs M. Pence'as buvo sutiktas džiaugsmingais šūksniais ir pristatė numanomą Respublikonų partijos kandidatą užimti Baltuosius rūmus, liaupsindamas D.Trumpą kaip tinkamiausią tapti šalies vadovu. Jo kalba aiškiai pademonstravo, kad gubernatorius ir buvęs Kongreso narys, nors ir žinomas kaip malonaus būdo žmogus, gali tapti D.Trumpo tanku, jeigu būtų pasirinktas kampanijos partneriu.

„Donaldas Trumpas girdi Amerikos žmonių balsą“, – sakė M.Pence'as, tikindamas, kad milijardierius šalį „supranta“ kaip joks kitas veikėjas nuo respublikonų garbstomo prezidento Ronaldo Reagano laikų.

Gubernatorius taip pat rūsčiu balsu perspėjo dėl galimų pragaištingų padarinių Amerikai, jeigu prezidente būtų išrinkta demokratė Hillary Clinton, o tuos jo žodžius palydėjo plojimai.

M. Pence'as būtų sveikintinas pasirinkimas susirūpinusiems Respublikonų partijos pareigūnams, kurie pageidauja nuoseklaus ir drausmingo kampanijos partnerio, kuris galėtų atsverti ne itin apgalvotais pasisakymais garsėjantį D.Trumpą.

„Didžiosios senosios partijos“ (GOP) pareigūnai jau pradėjo rinktis Klivlande prieš ateinančią savaitę tame Ohajo valstijos mieste vyksiantį respublikonų nacionalinį suvažiavimą.

Įžengęs į sceną po M.Pence'o įžanginės kalbos, D.Trumpas apžvelgė didelę klausytojų minią, susirinkusią naujoje arenoje viename Indianapolio priemiestyje.

„Oho“, – ištarė jis ir pavadino Indianą, atnešusią jam pergalę partijos kandidatų rinkimų procese per gegužę šioje valstijoje vykusius pirminius rinkimus, „ypatinga vieta“.

D. Trumpas pirmiausiai skaitė iš anksto parengtą kalbos tekstą apie rasinį krūvį turinčius šaudymo incidentus, pastarosiomis dienomis dominavusius pirmuosiuose žiniasklaidos puslapiuose. Milijardierius sakė, kad jo komentarai kyla „tiesiai iš širdies“, o šis renginys vyko praėjus kelioms valandoms po ceremonijos Teksase, per kurią buvo pagerbti per snaiperio ataką žuvę policijos pareigūnai.

„Mūsų visa šalis sielvartauja ir gedi dėl penkių didvyrių netekties Dalase“, – pareiškė D.Trumpas.

Jis taip pat dar kartą pasiskelbė esantis „įstatymo ir tvarkos kandidatas“ ir pridūrė, jog „priešiški veiksmai prieš policiją turi liautis“.

Vis dėlto D.Trumpas taip pat paminėjo juodaodžių žūtį nuo policijos kulkų Luizianoje ir Minesotoje. Tų incidentų vaizdo įrašai, paskelbti internete, prikaustė Amerikos dėmesį ir išprovokavo masinius protestus.

„Tai buvo sunku žiūrėti, – pripažino jis. – Turime tai išsiaiškinti.“

D.Trumpas kėlė prielaidą, kad tuos incidentus galbūt nulėmė netinkama pareigūnų parengtis arba „kažkas kita“.

Baigiantis susitikimui jis vėl prabilo apie M. Pence'ą, vylingai sakydamas: „Nežinau, ar jis (toliau) bus jūsų gubernatorius“. D.Trumpas taip pat pasirodė kartu su M. Pence'u anksčiau antradienį per lėšų rinkimo renginį.

Tikimasi, kad D.Trumpas įvardys savo kampanijos partnerį šią savaitę.

Daugelis klausytojų reiškė viltį, kad M. Pence'as bus pasirinktas D.Trumpo kandidatu.

Indianapolyje gyvenanti Christina Lewellen sakė, kad M. Pence'as atliktų švelninantį vaidmenį, nes jis „neįsivelia į dramas kaip Donaldas“.

„Manau, jis būtų drausminantis įrankis, – pridūrė Ch. Lewellen. – Jis beveik kaip baltasis Benas Carsonas ..., ir tai puiku. Jis ramus, šaunus ir susikaupęs.“

Vienas demokratas, atvykęs į šį renginį, taip pat sakė, kad Indianos gyventojai nudžiugtų, jeigu M. Pence'as gautų naują darbą.

Danas Gettelfingeris , gyvenantis Indianapolyje, savo jausmus išsakė dviem ironiškais žodžiais: „Gero vėjo!“