Kai menininkas Ai Weiwei dingo be žinios, jo gerbėjai internete menininką prašė grąžinti. Kai pareigūnai kūrėjui įteikė 6,06 mln., skaičiuojant litais, mokesčių sąskaitą, šalininkai savo guru siuntė pinigų ir padėjo susimokėti.

Dabar, kai menininkas, nuogas nusifotografavęs kartu su keturiomis Ievos kostiumu vilkinčiomis moterimis, kaltinamas pornografijos platinimu, jo talento gerbėjai be skrupulų nusimeta drabužius.

Socialiniame tinkle „Twitter“ menininko gerbėjai pradėjo talpinti intriguojančias nuotraukas. Šiuo metu Kinijos pareigūnai apklausia su Ai Weiwei dirbusį fotografą, padariusį skandalingąsias nuotraukas.

Dauguma Kinijos šiuolaikinių menininkų ryžtasi fotografuotis nuogi. Be to, Ai Weiwei fotografijos visiškai neerotiškos. Yra manančių, jog Kinijos valdžios pareigūnai tiesiog bando apšmeižti menininką. Pavasarį kūrėjas 81-ą dieną praleido areštinėje, o tai sukėlė pasipiktinimą visame pasaulyje.

Kinijos pareigūnai Ai Weiwei kaltina finansiniais nusikaltimais, tačiau jo rėmėjų teigimu, su menininku bandoma susidoroti dėl jo socialinės ir politinės veiklos, kritikuojančios šalies valdžią.

Nors keli menininko šalininkai internete paviešino itin atviras nuotraukas, dauguma buvo nuosaikesni ir į temą pažiūrėjo kūrybiškiau.

Kai kurie paviešino kūdikystės nuotraukų. Vienoje nuotraukoje vaizduojamos aštuonios nuogos moterys ir vienas vyras – lytiniai organai ir moterų krūtų speneliai išmaniai pridengti Ai Weiwei galvos nuotraukomis.