„Atėjo laikas visam laikui sudėti ginklus, o tarptautinė bendruomenė turėtų aktyviai siekti suderėto sprendimo“, – pontifikas sakė Vatikano Šv. Petro aikštėje susirinkusiems žmonėms.

Popiežius taip pat išreiškė užuojautą nukentėjusiems nuo terorizmo, praėjus vos kelioms dienoms po tragiško išpuolio Berlyne, kai kalėdiniame turgelyje į žmones įsirėžus sunkvežimiui žuvo 12 žmonių.

„Linkiu ramybės tiems, kad neteko jiems brangaus žmogaus brutalaus teroro akto metu, bei tiems, kas sieja baimę ir nerimą širdyje daugybėje šalių ir miestų“, – pridūrė popiežius.

Pranciškus savo kalėdiniame sveikinime taip pat išreiškė viltį, kad izraeliečiai ir palestiniečiai susitaikys, ir paragino šalis „parašyti naują istorijos puslapį“.

„Linkiu ramybės moterims ir vyrams Šventojoje Žemėje – žemėje, kurią pasirinko ir mylėjo Dievas“, – susirinkusiai miniai sakė pontifikas.

„Tegu izraeliečiai ir palestiniečiai įgyja drąsos ir ryžto parašyti naują istorijos puslapį, kuriame neapykantą ir kerštą pakeis valia kurti bendrą ateitį, paremtą tarpusavio supratimu ir harmonija“, – sakė jis.