Grįždamas lėktuvu po dvi dienas trukusio vizito Egipte, jį lydintiems žurnalistams popiežius pabrėžė, kad reikia „derybų, siekiant diplomatinio sprendimo“.

„Pasaulyje yra daugybė tarpininkų, kurie patys siūlosi. Norvegija, pavyzdžiui, yra pasirengusi padėti“, – sakė jis.

Pokalbio temą pavadinęs „pasaulinis karas dalimis“, popiežius Pranciškus pažymėjo, kad tai „koncentruota jau karštuose taškuose; Korėjoje šiandien, regis, reikalai tampa pernelyg įkaitę“.

Popiežius perspėjo, kad „didžiulė žmonijos dalis“ bus sunaikinta, jeigu įtampa santykiuose su Šiaurės Korėja bus eskaluojama.

„Šiandien platesnis karas sunaikins ne mažą žmonijos dalį, o didelę žmonijos ir kultūros dalį, – sakė jis žurnalistams. – Viską. Viską? Ne, tai būtų baisu. Nemanau, kad žmonija dabar tai atlaikytų“.

Todėl Pranciškus sakė raginsiąs naudoti diplomatiją ir derybas, nes „tai yra žmonijos ateitis“.

Šiaurės Korėja šeštadienį išbandė balistinę raketą, akivaizdžiai nepaisydama JAV pastangų įtikinti tarptautinę bendruomenę paskelbti griežtesnių sankcijų, turinčių suvaržyti Pchenjano branduolines ambicijas.

Pietų Korėjos ir JAV kariškiai nurodė, kad šis bandymas buvo nesėkmingas.

Šis bandymas pradėtas, praėjus kelioms valandomis nuo JAV valstybės sekretoriaus Rexo Tillersono perspėjimo JT Saugumo Taryboje, kad tarptautinės bendruomenės, ypač Kinijos, nesugebėjimas priversti Pchenjano atsisakyti ginklavimosi programų gali sukelti „katastrofinių pasekmių“.