Popiežius prieina prie invalido vežimėlyje sėdinčio vyro ir atlieka keistą ritualą, primenantį piktųjų dvasių išvarymą, skelbia „The Independent".

Popiežiui priartėjus prie invalido vežimėlyje sėdinčio jaunuolio, greta jo stovėjęs kunigas pontifikui kažką pasako. Pranciškaus veido išraiška pasikeičia, pakinta net balsas. Jis tvirtai į rankas suima vaikino galvą ir spaudžia jį gilyn į vežimėlį. Po kelias akimirkas trukusio ritualo pontifikas karštai meldžiasi, o prie invalido vežimėlio prikaustytas jaunuolis plačiai išsižioja ir giliai su palengvėjimu iškvepia, skelbia Italijos žiniasklaida.

Popiežiaus Pranciškaus veidą vėl nušviečia šilta šypsena, toliau sveikina bei laimina Šv. Petro aikštėje jo malonės laukiančius ligonius ir žmones su negalia.

Nuo pat tapimo popiežiumi Pranciškus pažymi tikįs velnio egzistavimu, kurį įvardija kaip „priešą" ir „šio pasaulio princą", su kuriuo būtina nepailstant kovoti.

„La Repubblica" cituoja vieną egzorcizmo specialistą: „Tai buvo išsilaisvinimo nuo velnio pančių malda ar net tikras egzorcizmas".

Buvęs popiežius Benediktas XVI egzorcizmu niekada neužsiiminėjo. Jo pirmtakas Jonas Paulius II tą buvo daręs.

Vatikanas neigia, kad vaizdo įraše matyti popiežiaus atliekamas egzorcizmas

Vatikanas antradienį paneigė, kad popiežius Pranciškus atliko egzorcizmo apeigas, kaip pranešė vienas Italijos religinis televizijos kanalas, remdamasis vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip pontifikas palaimina invalido vežimėlyje sėdintį berniuką.

"Šventasis Tėvas neketino atlikti jokio egzorcizmo", - sakoma Vatikano atstovo Federico Lombardi pareiškime, kuris buvo paskelbtas po Italijos vyskupų konferencijai priklausančios televizijos "TV 2000" pranešimo.

"Kaip jis dažnai daro dėl sergančių ir kenčiančių žmonių, kurie jam pristatomi, jis paprasčiausiai norėjo pasimelsti už kenčiantį žmogų", - nurodė F.Lombardi.

Minėta televizija citavo egzorcistus, sakiusius, jog "nėra abejonių, kad popiežius arba sukalbėjo maldą už išvadavimą iš velnio, arba atliko egzorcizmo" apeigas.

Vatikano televizijos nufilmuotame reportaže matyti, kaip pontifikas sekmadienį, per Sekminių apeigas, trumpam uždeda rankas ant to berniuko galvos. Matyti, kaip berniukas kelias sekundes dreba.

"TV 2000", kuri anksčiau buvo pranešusi, kad egzorcizmo apeigas atliko ir popiežiaus Pranciškaus pirmtakai Jonas Paulius II ir Benediktas XVI, penktadienį turi parodyti specialią programą, skirtą "popiežiaus kovai su velniu ir jo gundymais".

Egzorcizmas yra senovinė piktųjų dvasių išvarymo iš žmogaus ar kokios nors vietos praktika, egzistuojanti keliose religijose, tarp jų - katalikybėje, nors daugelis katalikų ją vertina labai skeptiškai.