Savo homilijoje pontifikas kvietė Kenijos žmones palaikyti šeimas ir sakė, kad vaikai yra palaima. Jis ragino atsisakyti papročių, „skatinančių vyrų aroganciją, žeidžiančių arba žeminančių moteris, taip pat keliančių nekaltų negimusiųjų gyvybėms“.

Afrikos bažnyčia yra viena konservatyviausių pasaulyje, o afrikiečiai vyskupai buvo tarp garsiausiai raginančių pabrėžti tradicinį Bažnyčios mokymą apie santuoką ir lyčių santykius, taip pat reikšti nepritarimą abortams.

Pranciškus pritarė šiai pozicijai, bet taip pat kalbėjo apie kitus jam nerimą keliančius dalykus. Jis ragino Kenijos žmones kurti teisingesnę visuomenę, kuri rūpintųsi neturtingaisiais ir „atmestų viską, kas veda į išankstinį nusistatymą bei diskriminaciją, nes šie dalykai – ne iš Dievo.“

Popiežius važiavo atviru papamobiliu, sveikindamas dešimtis tūkstančių maldininkų, susirinkusių į jo aukojamas viešas mišias, kurios Pranciškui buvo pirmosios Afrikoje.

Skėčiais prisidengusių žmonių jūra laikė Pranciškaus Nairobio universiteto miestelyje, o tūkstančiai žmonių laukė kelių kilometrų ilgio eilėse, mėgindami patekti į tą vietą.

Kenijiečiai dainavo, šoko ir džiaugsmingai šaukė, kai pro šalį važiavo pontifiko automobilis.

Pranciškus į Keniją atvyko trečiadienį per savo pirmąją kelionę po tris Afrikos šalis. Anksčiau ketvirtadienį jis sakė krikščionių ir musulmonų lyderiams, kad jiems nėra kito pasirinkimo, tik plėtoti dialogą, siekiant užkirsti kelią „barbariškoms“ ekstremistų atakoms, neseniai supurčiusioms šią Rytų Afrikos valstybę.

Pontifikas tvirtino, kad religija niekada negali būti naudojama smurtui pateisinti, ir apgailestavo, kad „pernelyg dažnai jauni žmonės radikalizuojami religijos vardu, kad sėtų nesantaiką ir baimę bei plėšytų patį mūsų visuomenių audinį“.

Pranciškus pabrėžė, kad dialogas tarp skirtingų tikėjimų yra ne prabanga arba pasirenkamas dalykas, o tiesiog „būtinybė“.

Kenijoje, kuri anksčiau buvo Britanijos kolonija, dauguma gyventojų yra krikščionys, bet musulmonai sudaro apie 10 procentų.