Lenkų žiniasklaida transliavo vaizdus, kaip 79 metų argentiniečių popiežius suklumpa ir griūdamas dingsta iš akių, ir kaip paskui padedamas patarnautojų vėl atsistoja.

Atrodė, kad jam viskas gerai, jis pasakė homiliją ir aukojo mišias, kuriose dalyvavo šimtai tūkstančių maldininkų.

Incidentas įvyko garsiame Jasna Guros vienuolyne Čenstakavoje Lenkijos pietuose.

Šiame vienuolyne saugomas legendomis apipintas Juodosios Madonos atvaizdas, kuris, kaip tiki katalikai, yra stebuklingas.

Vėliau ketvirtadienį pontifikas atvyko į Krokuvą vadovauti Pasaulio jaunimo dienos, kurioje dalyvauja maldininkai iš viso pasaulio, renginiams.

Popiežių šokiais ir dainomis sveikino katalikiškasis jaunimas

Lenkijoje dešimtys tūkstančių jaunųjų katalikų dainavo ir šoko per lietų popiežiui Pranciškui Blonios parke Krokuvoje ketvirtadienį.

Jaunimo šventės, į kurią šią savaitę atvyko popiežius, dalyviai lingavo ir plojo lydimi ritmingos muzikos ketvirtadienį, kai Pranciškus visa tai stebėjo nuo pakylos po dideliu gaubtu.

Viena moteris atliko amerikiečių gospelo muzikos numerį.

Linksmųjų būryje buvo ir 27-erių Alyson Radford iš Stoibenvilio Ohajuje. Ji sakė, kad jaučiasi „tokia palaiminta, galėdama būti netoli popiežiaus“.

Ji pastebėjo, kad tiek daug jaunų katalikų jaučiasi įkvėpti ir „teikia mums narsos išgyventi savo tikėjimą, rodo mums, kad mes nesame vieniši savo meilėje Dievui“.

Pranciškus, vilkėdamas baltą rūbą, stebėjo, kaip jaunimas tradiciniais spalvingais lenkų kostiumais šoka liaudies šokius, taip pat ir tango, jo gimtos Argentinos tradicinį šokį.

Įvyko ir vėliavų iš įvairiausių pasaulio šalių paradas.