Magdi Allamas, buvęs dienraščio "Corriere della Sera" redaktoriaus pavaduotojas, kuris yra gimęs Egipte, reiškė susierzinimą dėl to, ką pavadino "papolatrija" Pranciškui tapus popiežiumi.

"Mano atsivertimas į katalikybę Benedikto XVI akivaizdoje Velykų išvakarėse 2008 metų kovo 22 dieną, baigėsi su jo popiežiavimu", - rašė jis laikraštyje "Il Giornale".

"Esu įsitikinęs, kad islamas yra iš esmės smurtinė ideologija", - rašė M.Allamas, kuris prognozuoja, kad "Europa galiausiai atsidurs po islamo batu".

Popiežius Pranciškus, kuris buvo išrinktas anksčiau šį mėnesį, sakė norintis intensyvinti dialogą su kitomis religijomis, tarp jų - islamu.

"Islamo kaip tikros religijos, Alacho, kaip tikro Dievo, Mahometo kaip tikro pranašo, Korano kaip švento rašto ir mečečių kaip maldos vietų įteisinimas ... išvijo mane iš Bažnyčios", - rašė M.Allamas.

Jis taip pat sakė nesutinkantis su Bažnyčios reikalavimu dėl kunigų celibato, susilaikymo nuo lytinio gyvenimo ne santuokoje ir kitų klausimų.

M.Allamo pažiūros dėl islamo ir popiežiaus sprendimas pačiam suteikti krikštą anuomet pelnė Vatikanui kandžią kritiką, todėl Šventasis Sostas buvo priverstas atsiriboti nuo šio žurnalisto.

"Be ... ekstremistų ir islamistų terorizmo pasauliniu lygiu fenomeno, blogio šaknys yra įgimtos fiziologiškai smurtiniam ir istoriškai konfliktiniam islamui", - kitą dieną po savo krikšto rašė M.Allamas.