Šią sukaktį Benediktas paminės kartu su savo 88 metų broliu Georgu, kuris šiuo metu beveik visiškai praradęs regėjimą, taip pat keturiomis pasaulietėmis italėmis iš vienos religinio judėjimo, kurios daugelį metų dirbo jo namų tvarkytojomis.

Benediktas XVI vasarį apstulbino pasaulį, tapdamas pirmuoju per pastaruosius 700 metų atsistatydinusiu Katalikų Bažnyčios vadovu. Kardinolų konklava kovą jo įpėdiniu išrinko popiežių Pranciškų.

Popiežius emeritas nuo vasario 28-osios gyveno užsidaręs Kastel Gandolfe, esančiame už 25 kilometrų į pietus nuo Romos, niekada neišvykdamas iš rūmų.

Benedikto sekretorius Georgas Gaensweinas, kuris taip pat yra popiežiaus Pranciškaus namų prefektas, tikriausiai irgi dalyvaus gimtadienio šventėje, kuri bus visiškai privati.

Atsistatydinęs pontifikas leidžia dienas melsdamasis, atlikdamas akademinius tyrimus ir skambindamas pianinu rūmuose, esančiuose ant kalvos šlaito prie Albano ežero, nurodė Vatikanas.

Praeitą savaitę Vatikanas paneigė, kad Benediktas sunkiai serga, kaip pranešė Ispanijos žiniasklaida.

Buvęs popiežius pastaruoju metu buvo matomas vaikštantis lėtai, pasiremdamas lazda.

Šventasis Sostas nurodė, kad Benediktas galiausiai persikels į vieną buvusį vienuolyną ant vaizdingos kalvos tarp Vatikano sienų, kur gyvens visą likusį gyvenimą.