Komisaro pavaduotojas Markas Rowley sakė žurnalistams, kad per trečiadienio vakarą įvykdytą išpuolį žuvusi moteris buvo JAV pilietė.

Užpuolikas taip pat sužeidė kitas dvi moteris ir tris vyrus, kurie yra JAV, Britanijos, Australijos ir Izraelio piliečiai, bet jų sužalojimai nekelia pavojaus gyvybei, pridūrė pareigūnas.

Britanijos policija nurodė nenustatę, kad Londono centrinėje Russello aikštėje šešis žmones subadęs jaunuolis būtų turėjęs kokių nors teroristinių motyvų.

Pasak M. Rowley, tyrėjai vis labiau linksta prie nuomonės, kad šią ataką užpuolikas įvykdė dėl sutrikusios psichikos.

„Iki šiol neradome jokių radikalizacijos požymių arba ko nors kita, kas leistų manyti, kad mūsų suimtas vyras buvo motyvuotas terorizmo“, – aiškino komisaro pavaduotojas.

M. Rowley pridūrė, kad veikiausiai buvo įvykdyta „spontaniška ataka ir kad aukos buvo pasirinktos atsitiktinai“.

Pareigūnas sakė, kad tyrėjai iki šiol nerado jokių užuominų, kurios rodytų, kad įtariamo turima Norvegijos pilietybė arba jo somalietiška kilmė „yra susijusi su jo veiksmų motyvais“.

Policijos žmogžudysčių tyrimo ir kovos su terorizmu pareigūnai apklausė įtariamąjį, jo šeimos narius ir atliko kratas keliuose butuose, bet nerado jokių radikalizaciją liudijančių įkalčių.

Peiliai – dažniausias žudikų panaudojamas ginklas Britanijoje, kurioje šaunamųjų ginklų kontrolė labai griežta. Per metus iki 2015-ųjų kovo šalyje peiliais mirtinai subadyti 186 žmonės, kurie sudarė trečdalį visų nužudytųjų.