Tokių veiksmų policija imasi 41 metų J.Gayet iškėlus bylą šiam prancūzų fotografui dėl privatumo pažeidimo, už kurį gali būti skirta metai kalėjimo ir bauda iki 45 tūkst. eurų.

„Sebastienas Valiela bus iškviestas ... po Julie Gayet pateikto skundo, publikavus nuotraukas, kuriose ji matyti prie savo automobilio vairo“, - sakė šaltinis policijoje.

Prancūzijoje automobilio vidus laikomas privačia erdve, kuriai galioja griežti šalies privatumo įstatymai.

Prokurorai bylą tirti pradėjo toms nuotraukoms sausio 17 dieną pasirodžius prancūzų žurnale „Closer“, kuris savaite anksčiau paskelbė apie F.Hollande'o ir J.Gayet romaną.

Byla buvo iškelta po ankstesnio J.Gayet civilinio skundo dėl „Closer“ įvykdyto privatumo pažeidimo. Ji siekia 50 tūkst. eurų kompensacijos ir 4 tūkst. eurų teismo išlaidų apmokėjimo.

„Closer“ teigė, kad prezidento ir aktorės romanas prasidėjo prieš dvejus metus, ir išspausdino nuotraukas, kuriose esą matyti F.Hollande'as, motoroleriu atvykstantis į slaptus pasimatymus su ja bute netoli prezidentinių Eliziejaus rūmų.

F.Hollande'as kilus šiam skandalui išsiskyrė su ilgamete partnere Valerie Trierweiler, bet atsisakė plačiau komentuoti savo privatų gyvenimą.

J.Gayet stengėsi neatkreipti į save dėmesio, o jos draugai įvairioms žiniasklaidos priemonėms sakė, kad ji netrokšta tapti pirmąja šalies ponia ir neturi tokių ambicijų.