Nazaras Džarajevas, važiavo gretimame vagone:

„Važiavau trečiame vagone iš stotelės „Sennaja Ploščiad“ iki „Technologičeskij Institut“. Sprogimas nugriaudėjo pirmame arba antrame vagone. Mačiau ryškų šviesos žybsnį, tada viskas nutilo. Pajutome, kad kažkas dega. Prisiminiau mokymus armijos laikais. Pirmieji į incidento vietą atvyko gelbėtojai. Vyrai dirbo labai gerai, operatyviai. Tada pasirodė policija ir medikai. Keleiviai bandė ir patys ištrūkti iš vagonų. Savo akimis mačiau daug nukentėjusių“, skelbia lenta.ru.

Olegas, sprogimo liudininkas:

„Pravažiavo pro stotį „Technologičeskij institut“, perone gulėjo žmonių, kilo dūmai. Kai traukinys sustojo, žmonės išlipo, o tada duris skubiai uždarė ir jis nuvažiavo į kitą stotį. Buvo sprogimas, nuolaužos ir dulkės, dūmai, dvokiantys paraku. Kai traukinys pasiekė stotį „Technologičeskij Institut“, žmonės lipo lauk pro langus, nes durys nebeatsidarė. Tikrai buvo sužeistų“.

Polina, sprogimo liudininkė:

„Mes iš mokslų važiavome gretimame vagone. Tuo metu vagone buvo pakankamai daug žmonių: vieni sėdėjo, kiti stovėjo. Sprogimas nugriaudėjo važiuojant iš stoties „Sennaja Ploščiad“ į „Technologičeskij Institut“.

Nugriaudėjo toks prislopintas sprogimas, iš karto pasipylė labai aitrūs dūmai. Skubiai nuėjome į vagono galą, susidarė spūstys. Dviem moterims iš karto pasidarė bloga, jos apalpo. Visą tą laiką traukinys važiavo. Stotelėje visi išlipo, pamatėme, kad sprogo gretimas vagonas. Išdužo visi langai, dingo šviesa, telkšojo kraujo balos. Iš jo traukė žmones. Vienus nešė, kiti prilaikomi ėjo patys. Nukentėjusių buvo nemažai, kokie 10-15. Nežinau, ar buvo žuvusių, nes per pusantros minutės pasišalinome ir daugiau nieko nemačiau. Įsėdome į kitą traukinį“.

„Live new“ kalbėjo viena iš įvykio liudininkių Taja Perova.

„Važiavau tuo traukiniu ir viename vagone mačiau įtartiną tamsaus gymio vyriškį, kuris kažkaip keistai nužiūrinėjo kitus keleivius. Nežinau ar jis ką nors turėjo, galbūt prie kojų, neįsižiūrėjau, jis nuėjo. O vėliau kitame vagone nugriaudėjo sprogimas. Daugiau nieko nemačiau ir bėgau iš ten", - sakė mergina“.

„Aš nesuprantu, kas atsitiko? Negaliu susisiekti su broliu. Kas darosi? Iš kur tokie žmonės? Žudyti juos, papjauti“, - emocijų nevaldė vienas šalia metro stotelės laukiantis vyras, kuris niekaip negalėjo prisiskambinti savo broliui.

„Man draugė paskambino, ji buvo gretimame vagone, kur įvyko sprogimas, sakė neiti į metro. Bet aš mačiau kruvinus žmonės, jų plaukai buvo apdegę, tiesiog mėsos gabalai buvo atplyšę nuo kojų, stovi šalia į juos žiūri ir darosi labai baisu“, - pasakojo kita įvykio vietoje esanti mergina.

Šalia buriuojasi ir daugiau žmonų, kurie bando susisiekti savo artimaisiais.