Reportaže pagyvenęs vyriškis meldžiasi bažnyčios klaupte. Honkonge gyvenančiai moteriai, kuri po praėjusį penktadienį Taklobane praūžusio uragano nieko negirdėjo apie 30 uoste gyvenusių giminaičių, sužibo viltis, kad ten jos dėdė, praneša CNN.

„Manome, kad tai mūsų dėdė“, – elektroniniame laiške CNN parašė Daisy Nemeth. Jai naujieną pranešė Danijoje gyvenanti sesuo Merceditas Tan Ostergard, kuri pamatė reportažą internete.

Pagyvenęs vyriškis – stulbinamai panašus į 68 m. Rogelio Taną iš Tanų giminės, kuri dingo per uraganą.

„Ji žiūrėjo filmuotus reportažus, viename pamatė jį. Tiesa, jo žmonos ir vaikų nesimatė“, – rašė D. Nemeth.

Ji atpažino rožinę katalikų Santo Ninjo bažnyčią, esančią vos už kvartalo nuo pakrantės, kurią nusiaubė audra, pražudžiusi šimtus ar net tūkstančius žmonių. Bažnyčia atlaikė audrą, tik liko be bokšto.

Vyriškis matomas bažnyčioje, į kurią eidavo melstis. Jis su šeima gyveno už kelių gatvių nuo bažnyčios.

D. Nemeth ne tik atsirado vilties surasti dėdę praėjus keturioms dienom po taifūno, bet ir tą pačią dieną paaiškėjo, kad po uragano išsigelbėjo jos pusseserė Hazel Tan su penkiais vaikais nuo devynerių iki 19 m. – giminaitė pranešė, kad jie gyvi ir išvyko iš Taklobano.

D. Nemeth išsekino nerimas dėl giminaičių.

„Galvoji, <...> kad jiems atsiradus pajusi palengvėjimą, džiaugsmą, bet taip nebuvo“, – pasakojo moteris. Ji rado sąraše giminaičių pavardes, paskui rado ir dėdės pavardę, tačiau vis dar nerimauja dėl pusbrolio Rogelio Tano, jo žmonos Vanessos ir trijų jų vaikų nuo ketverių iki aštuonerių metų amžiaus.

D. Nemeth motina paskutinė kalbėjo su Vanessa dieną prieš taifūną. Vanessa nesijaudino ir netgi praėjusį ketvirtadienį parašė socialiniame tinklalapyje, jog, laimei, taifūnas juos aplenkė. Deja, ji nežinojo, kas laukia.

Praėjusį penktadienį taifūnas Filipinuose praūžė griaudamas ir užliedamas vandeniu namus, padarė didžiulių nuostolių, žuvo ir dingo daug žmonių.