„Teisės ir teisingumo partijos pergalė turės katastrofiškų padarinių dėl jos ksenofobijos“, – pareiškė jis.

Pasak A. Michniko, Jarowlawas Kaczynskis garsėja „agresyvia rusofobija“, o rinkdama Teisę ir teisingumą „visuomenė šovė sau į koją“.

„Suprantu, jog jei ksenofobijos potencialas toks didelis, tai bet kuri valdžia turi į tai atsižvelgti. Su ksenofobija yra kaip su seksu. Tai daroma, bet apie tai nekalbama“, – cituoja A. Michniką „Gazeta Wyborcza“.

„Jeigu rinkimus laiminčios partijos lyderis sako, kad pabėgėliai yra parazitų ir dar nežinia ko nešiotojai, tai – siaubas. Tai visiškas valstybės, visuomenės ir tautos kompromitavimas“, – teigė vyriausiasis redaktorius.

Adamas Michnikas

Jis taip pat palygino Teisės ir teisingumo partijos lyderį J. Kaczynskį su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu.

„Ši partija, ypač jos lyderis, garsėja gana agresyvia rusofobija. Bet taip pat buvo ir su V. Orbanu. Jis buvo labiausiai žinomas rusofobas Vengrijoje. O šiandien jis yra didžiausias Vladimiro Putino bičiulis Europos Sąjungoje“.

Viešosios nuomonės tyrimų agentūros „Ipsos“ atlikta apklausa rodo, kad Jaroslawo Kaczynskio vadovaujama Teisės ir teisingumo partija surinko 39,1 proc. balsų, Piliečių platforma – 23,4 proc., o buvusio rokerio Pawel Kukizo politinė organizacija liko trečia su 9 proc. balsų.

Paaiškėjo oficialūs daliniai Lenkijos parlamento rinkimų rezultatai

Paaiškėjo oficialūs daliniai Lenkijos parlamento rinkimų rezultatai iš 39 rinkimų apygardų, praneša „wiadomosci.onet.pl“.

Lenkijos rinkimų komisijos (LRK) duomenimis, pirmauja Teisės ir teisingumo partija, kuri prieš Piliečių platformą turi beveik 15 procentų persvarą. Trečiojoje vietoje – Pawelo Kukizo politinė organizacija, kurią parėmė 8,98 procento rinkėjų.

Daliniai duomenys leidžia daryti išvadą, kad į Seimą taip pat pateko Šiuolaikinė partija ir Lenkijos valstiečių sąjunga, o Kairiųjų sąjunga, partijos „Kartu“ ir KORWiN jame nebus atstovaujamos.

Daliniais duomenimis, Teisės ir teisingumo partija per sekmadienį įvykusius rinkimus iškovojo 38,29 procento rinkėjų balsų, Piliečių platforma – 23,49 procento.