Policijos pareigūnai savo požiūrį pademonstravo, susirinkę į ligoninę, kur buvo atvežti nužudytieji policininkai. Kai Niujorko meras atėjo į spaudos konferenciją, jie atsuko jam nugaras. Kol meras ėjo, pareigūnai žiūrėjo į sieną, rašo CNN.

G. Pataki savo nuomonę išreiškė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Kankinamas šių barbariškų aktų, kurie, deja, yra nuspėjamas rezultatas dėl nesantaiką keliančios prieš pareigūnus nusistačiusios Erico Holderio (atsistatydinęs JAV generalinis prokuroras) ir mero de Blasio retorikos“, – rašė jis.

Galvoje jis turėjo de Blasio ir E. Holderio paramą taikiems protestams dėl policijos brutalumo po to, kai žuvo Ericas Garneris ir Michael Brownas, du neginkluoti juodaodžiai, mirę konfrontacijoje su policininkais šiemet.

DELFI primena, kad šeštadienį du patruliuojantys policijos pareigūnai buvau nušauti Niujorke, Brukline, kol sėdėjo savo automobilyje. Teigiama, kad tai padaręs ginkluotas asmuo, padaręs nusikaltimą, nusišovė pats.

Du pareigūnai naujienų agentūrai „Associated Press“ nurodė, kad afroamerikietis užpuolikas taip pat skelbė žinutes apie šaudymą į policiją kaip kerštą dėl Erico Garnerio mirties. Jis mirė policijos pareigūno dusinamas, laikant už kaklo. Šis atvejis sukėlė pasipiktinimą visoje šalyje.