Įtariamoji Uzbekistano pilietė Giulčehra Bobokulova, žiniasklaidoje gavusi „kruvinos auklės“ pravardę, buvo sulaikyta pirmadienį prie vienos Maskvos metropoliteno stoties, kur vaikščiojo laikydama nupjautą mergaitės galvą. Moteris buvo išsiųsta teismo psichiatrijos ekspertizei.

Trečiadienį atvykusi į Maskvos teismą 38 metų moteris žurnalistams pareiškė, kad nužudyti mergaitę jai „įsakė Alachas“.

Teismas nurodė pratęsti auklės suėmimą dviem mėnesiams, kol vyks nusikaltimo tyrimas. Pasak tyrėjų, aukai buvo 4-5 metai.

Vėliau internete pasirodė nežinia kada darytas vaizdo įrašas, kuriame įtariamoji trijų vaikų motina sako, kad šis jos išpuolis buvo „kerštas“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui už bombardavimo kampaniją Sirijoje, kuri buvo pradėta rugsėjo mėnesį.

„Aš atkeršijau“, – sakė ji vaizdo įraše, atsakydama į už kadro likusio vyriškio klausimą.

„Tam, kuris praliejo kraują“, – kalbėjo moteris, vilkėdama tais pačiais dabužiais, su kuriais pasirodė teisme.

„Putinas bombarduoja. Bombarduoja iš lėktuvų. Kodėl bombarduojate musulmonus? Niekas apie tai nekalba. Jie taip pat nori gyventi“, – sakė moteris.

Netrukus po šio vaizdo įrašo pasirodymo tiesiogiai V.Putinui pavaldus Rusijos tyrimų komitetas paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad G.Bobokulovai „seniai diagnozuota šizofrenija“.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas atmetė G.Bobokulovos žodžius, kad nužudymas buvo kerštas į V.Putino vykdomą kampaniją Sirijoje.

„Akivaizdu, kad mes kalbame apie pamišusį žmogų, – sakė D.Peskovas. – Jos žodžius reikėtų vertinti kaip pamišusio žmogaus žodžius“.

G. Bobokulova yra įtariama žiauriai nužudžiusi vystymosi sutrikimų turinčią ir epilepsija sergančią mergaitę jos šeimos bute šiaurės vakarinėje Maskvos dalyje, po to padegusi butą ir iš jo pabėgusi.