Pranciškaus raginimas džiaugsmingiausios krikščionių šventės išvakarėse neprarasti vilties buvo ryškus kontrastas tam, kaip jis pastarosiomis dienomis smerkė islamo ekstremistų atakas Belgijoje ir kitur.

Prieš prasidedant mišioms Pranciškus į tylią ir tamsią Šv. Petro baziliką įžengė tik vienai žvakei nušviečiant jam kelią. Kai jis pasiekė altorių, įsižiebė bazilikos prožektoriai, simbolizuojantys šviesą po Didžiojo penktadienio tamsos.

Savo homilijoje Pranciškus sakė, jog Velykų nešama viltis yra pamoka krikščionims, raginanti atmesti pesimizmą, kuris gali „įkalinti“ žmones juose pačiuose.

„Matome ir toliau matysime problemas ir viduje, ir išorėje. Jos ten bus visada“, – sakė jis, bet pridūrė: „Neleiskime tamsai ir baimei blaškyti mūsų ir kontroliuoti mūsų širdžių“.

„Šiandien yra mūsų vilties šventė, – sakė pontifikas. – Šiandien tai taip būtina“. Velykų žinia, primenanti Kristaus prisikėlimą, „pažadina ir prikelia viltį širdyse, prislėgtose liūdesio“, sakė jis.

Per ilgas pamaldas popiežius taip pat pakrikštijo 12 suaugusiųjų iš Kinijos, Pietų Korėjos ir kitų šalių. Sekmadienį ryte Pranciškus vadovaus Velykų mišioms ir pasakys tradicinį Velykų sveikinimą.

Penktadienį kalbėdamas prie Koliziejaus, baigiantis Kryžiaus kelio procesijai, Pranciškus pasmerkė „teroristinius aktus, įvykdytus kai kurių religijų sekėjų, kurie išniekina Dievo vardą ir kurie šventuoju vardu naudojasi savo beprecedenčiam smurtui pateisinti“.

Kol popiežius buvo prie Koliziejaus, jo vyriausiasis išmaldos dalytojas penktadienio vakarą Romos gatvėse dalijo miegmaišius benamiams, taip pademonstruodamas popiežiaus paramą didžiausiems šio miesto bėdžiams.