Leidiniui „The Sun“ praėjusią savaitę pavyko gauti filmuotą medžiagą, kurioje buvo matyti, kaip Lordų rūmų pirmininko pavaduotojas uosto miltelius nuo moters krūtinės.

Lordų rūmų vadovui skirtame laiške J. Sewelas teigė norįs atsiprašyti už sukeltą skausmą ir gėdą. Jo teigimu, sprendimas atsistatydinti sumažins ir padės atlyginti padarytą žalą.

Šalies pareigūnai pradėjo tyrimą ir apieškojo pastatą Londono centre. Metropoliteno policija pranešė tirianti su narkotikais susijusius nusikaltimus, kuriuose galimai dalyvavo Lordų rūmų narys.

„Klausimas, ar mano elgesys pažeidė Etikos kodeksą yra svarbus, tačiau jis iš esmės yra techninis. Svarbu tai, ar mano elgesys yra suderinamas su Lordų rūmų naryste ir ar mano narystė pakenktų žmonių pasitikėjimui Lordų rūmais“, – laiške rašė J. Sewelas, pridūręs, kad jis labiausiai pasitarnautų Lordų rūmams, juos palikdamas.

Be kita ko, praėjusią savaitę paviešintoje filmuotoje medžiagoje politikas vilkėjo oranžinę liemenėlę ir odinį švarką, rūkė ir netgi kritikavo aukšto rango politikus, įskaitant šalies premjerą.