Neseniai socialiniame tinklalapyje „Instagram“ pasirodė kelios nuotraukos, kuriose Torezo (Donecko sritis) gyventoja gyrėsi užsienietišku tušu blakstienoms, kuris yra iš Malaizijos lėktuvo katastrofos vietos.

Moteris, kurios pseudonimas zolotosya, įkėlė į socialinį tinklalapį žydrą tušo flakoną ir savo nuotraukų, kuriose ji pasidažiusi blakstienų tušu.

Prie nuotraukų ji prirašė: „Tušas iš Amsterdamo, tiksliau, iš lauko. Na, patys suprantate.“

Dama iš Donbaso taip pat parašė, kad tušą jai davė pažįstamas marodierius, kad ji pati – separatistė, kurią nuo visko, kas ukrainietiška, tiesiog pykina ir ima pyktis.

Ukrainiečių interneto naudotojai jau išsiaiškino, kad moteris, kurios pseudonimas zolotosya, iš tiesų gyvena Toreze, Donecko srityje, netoli, kaip įtariama, prorusiškų separatistų numušto lėktuvo katastrofos vietos.



DELFI primena, kad pranešimai, kad iš sudužusio „Malaysia Airlines“ lėktuvo aukų vagiamos kreditinės kortelės, privertė Olandijos bankus imtis „prevencinių priemonių“ prieš galimas apgavystes.

Dėl nederamo elgesio su aukų palaikais ir tragedijos įrodymais, išsibarsčiusiais 40 kvadratinių kilometrų plote, kilo tarptautinis pasipiktinimas. Reisu MH17 skridęs lėktuvas buvo numuštas liepos 17 d. virš konfliktinės Ukrainos teritorijos.

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos ministras pirmininkas Aleksandras Borodajus šeštadienį pareiškė, kad vietos gyventojai galėjo pasinaudoti aukų kreditinėmis kortelėmis.

Žuvusiųjų artimiesiems bus kompensuota už bet kokį „piktnaudžiavimą“ svetimomis mokėjimo kortelėmis, nurodė Olandijos bankų asociacija.

Tarp 298 keleivių, skridusių „Malaysia Airlines“ lėktuvu, buvo 193 olandai.