Komos būsenos 26 metų moteris sraigtasparniu buvo nugabenta į ligoninę, kur medikai netikėjo, kad nukentėjusioji išgyvens, praneša huffingtonpost.com.

Visų nuostabai, praėjus maždaug trims mėnesiams po avarijos, G. Holmes pabudo iš komos. Jai ne tik kad pavyko išgyventi, bet ir buvo išsaugotas jos kūdikis – moteriai buvo pranešta, kad ji beveik keturis mėnesius nėščia.

Kai atsibudo iš komos, paaiškėjo, kad moterį ištiko amnezija. Ji neprisiminė pastarųjų trejų metų įvykių, taigi, ir to, kas susitiko su savo kūdikio tėvu. Vėliau tėvas buvo rastas, tačiau romantiškų santykių pora nebeatnaujino.

„Buvau tiesiog šokiruota“, - prisimena moteris akimirką, kai sužinojo netikėtą naujieną.

Medikai įspėjo, kad sprendimas išsaugoti kūdikį ne tik galimai kels grėsmę jos sveikatai, bet ir neleis atlikti stuburo operacijos iki vaiko gimimo, praneša „Wiltshire Times“. Tačiau G. Holmes buvo nepalenkiama šiuo klausimu – ji nusprendė išsaugoti mažylio gyvybę.

„Pamaniau, kad jei jau šis mažas kūdikis manyje sugebėjo išgyventi siaubingą avariją, tuomet jis privalo būti“, - sakė moteris.

Nėštumo metu G. Holmes nevartojo skausmą malšinančių vaistų baimindamasi, kad medikamentai galėtų pakenkti jos mažyliui. Jai neliko nieko kito, kaip kęsti alinantį nuolatinį skausmą.

Moteris tvirtina, kad kentėti buvo verta. Gegužę atlikus Cezario operaciją ji pagimdė sveiką berniuką, kurį pavadino Ruebenu Miracle Holmesu („miracle“ išvertus iš anglų kalbos reiškia „stebuklas“).

„Negalėjau sulaikyti ašarų, kai jie pirmą kartą man jį parodė, nes tai mano mažasis stebuklingas kūdikis. Buvau tokia laiminga matydama jį po visko, ką mums teko įveikti“, - neslėpė emocijų jaunoji mama.

Po kelių mėnesiu G. Holmes laukia baisi procedūra – gydytojams teks sulaužyti jos stuburą ir jame įstatyti metalines plokšteles. Tai galbūt suteiks jai galimybę vieną dieną vėl atsistoti ant kojų. Gali būti, kad praėjus pustrečių metų po operacijos jai pavyks išmokti vėl vaikščioti.

„Ruebenas yra geriausias man kada nors nutikęs dalykas. Galiu neprisiminti, kaip jis pas mane atėjo, tačiau turėsiu visą likusį gyvenimą atsigriebti už tai“, - sakė G. Holmes gegužės mėnesį.