Ant jų uniformų yra Vidaus reikalų ministerijos ženkleliai, tačiau ministerija situacijos kol kas nekomentuoja.

Kaip informuoja newsru.com, TV korespondentas Ševketas Namatullajevas specialiame tinklalapyje „Facebook“ parašė: „ATR – kaukių šou. Atvažiavo pilnas sunkvežimis karių, grupė tyrėjų iš Federalinės saugumo tarnybos ir Tiriamojo komiteto. Šiuo metu kalbasi su vadovybe. Prie kiekvieno kabineto pastatė po ginkluotą žmogų. Šiek tiek paralyžiavo darbą, bet eteris kol kas vyksta. Filmuoti draudžia, grasina atimti techniką.“

Kaip praneša portalas „15 minut“, ATR generalinio direktoriaus informacijos politikai pavaduotoja Lilia Budžurova pareiškė, kad specialiosios paskirties būrys atvyko tam, kad paimtų filmuotą 2014 m. vasario 26 d. mitingo prie Krymo parlamentų medžiagą: „Vizito“ tikslas – paimti visą informaciją apie pernai metų (vasario 26 d.) mitingą prie Krymo parlamento sienų. Iš mūsų paima serverį. Kiekviename kabinete – krata. Kol kas dar dirba montavimo kabinetas ir studija, todėl stebėkite eterį. Galbūt kol kas pranešinėsime, kas pas mus vyksta“, – sakė ji.
Kanalo darbuotojas Osmanas Pašajevas parašė socialiniame tinklalapyje, kad vaizdo įrašus jau pateikė VRM 2014 m.

Primename, kad 2014 m. rugsėjį ATR televizijos kanalo vadovybė gavo įspėjimą iš Kovos su ekstremizmu centro, kuriame buvo parašyta, jog Krymo ir Sevastopolio „Roskomnadzor“ (Federalinė priežiūros ryšių, informacijos technologijų ir masinės komunikacijos sferoje tarnyba) informavo VRM apie tai, kad kanalas „atkakliai perša mintį apie galimas represijas nacionaliniu ir religiniu pagrindu, formuoja antirusišką visuomenės nuomonę, sąmoningai kursto tarp Krymo totorių nepasitikėjimą valdžia ir jos veiksmais, o tai kelia didžiulę ekstremistinės veiklos grėsmę“, praneša „NEWSru.ua.

Na o prie TV pastato susirinko apie 30 jaunų žmonių. Jie kalba, kad, kaip aktyvūs piliečiai ir žiūrovai, atėjo palaikyti vienintelio Krymo totorių televizijos kanalo, informuoja „Krym.Realii“.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) žiniasklaidos laisvei atstovė Dunja Miatovič pasmerkė kratą redakcijoje.

„ESBO teritorijoje nevalia kęsti kišimosi į masinės informacijos priemonių laisvę ir nepriklausomybę praktikos“, – pareiškė ji.

„Labai svarbu, kad Krymo totoriai turėtų galimybę gauti informacijos ir naujienas per ATR. Televizija turi kiek įmanoma greičiau atnaujinti transliavimą“, – pateikiami D. Miatovič žodžiai ESBO tinklalapyje.

Krata gali būti susijusi su atvirais Igorio Strelkovo pasisakymais

Žurnalistai ir teisėsaugininkai neatmeta tikimybės, kad ši akcija susijusi su nauju 2014 m. pavasario įvykių traktavimu, kai Krymo parlamentas priėmė sprendimą dėl referendumo surengimo ir įėjimo į Rusijos sudėtį.

Prieš kelias dienas vienas iš buvusių separatistų vadovų Igoris Strelkovas pareiškė žurnalistams, kad Krymo deputatus surinko balsuoti spaudžiant savigynos pajėgoms, informuoja Gordonua.com. Pagal oficialią įvykių versiją, balsavimas vyko savanoriškai.

Tada prie Simferopolio Aukščiausiosios tarybos pastato vyko prorusiškai nusiteikusių piliečių, pasisakančių už plataus pobūdžio autonomijos statuso Krymui grąžinimą, ir Krymo totorių, palaikančių naują Ukrainos valdžią bei protestuojančių prieš respublikos išėjimą iš respublikos sudėties, mitingas.

Be to, buvo pranešta apie keturias aukas, iš kurių viena buvo moteris, sutrypta minios.

Po viso šito, referendumo dėl Krymo ateities (kuris įvyko kovo 16 d.) išvakarėse, Aukščiausioji autonomijos taryba iš anksto pritarė pusiasalio įėjimui į Rusijos sudėtį. Be to, Krymo parlamentas kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Rusijos Federalinį susirinkimą su pasiūlymu pradėti Krymo įėjimo į Rusijos sudėtį, kaip Rusijos subjekto, procedūrą.