Vyriausybės pareigūnai ir antivirusinę programinę įrangą tiekiančios bendrovės skubiai įspėjo kompiuterių vartotojus neatidaryti įtartinų žinučių, esančių jų elektroninio pašto dėžutėse.

Pirmadienio rytą virusu "užkrėstų" bylų skaičius pasiekė 73 tūkstančius, sakė vienos didžiausių antivirusines programas gaminančių firmų "Trend Micro" atstovė spaudai Akitsu Hirasawa (Akitsu Hirasava).

Kol likęs pasaulis buvo apimtas panikos dėl viruso, Japonija beveik nenukentėjo, nes dauguma bendrovių ir valdžios įstaigų buvo uždarytos "auksinei savaitei" - nuo balandžio 29 dienos prasidėjusioms šventėms.

"Mes susirūpinę, kad ši infekcija gali plisti toliau, kadangi šiandien yra pirmoji darbo diena po atostogų savaitės. Mūsų vartotojų pagalbos centrą jau užplūdo skambučiai dėl viruso", sakė A. Hirasawa.

Praėjusią savaitę šis virusas sukėlė ištisą elektroninių žinučių su temos eilute "ILOVEYOU" (Aš tave myliu) srautą. Jis keliavo per daugiau kaip 20-ies šalių kompiuterių sistemas, perkraudamas kompiuterių tinklus.

Netrukus pasirodė keli šio viruso variantai - vienas dangstėsi interneto "pokšto" kauke, o kitas atrodė kaip Motinos dienos dovanos kvitas. Atidarius tokią žinutę, šis virusas gali sunaikinti grafinius vaizdus ir kitus išsaugotus dokumentus.

Pirmadienį virusai buvo aptikti keliose Japonijos vyriausybės įstaigose, įskaitant Pašto ir telekomunikacijų ministeriją. Tačiau žalos vyriausybėje nepadaryta, pranešė premjero kanceliarijos Informacijos saugumo departamento atstovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją