Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas žurnalistams sakė, kad nėra aišku, kur ir kada įtariamieji planavo įvykdyti išpuolį, tačiau jis nurodė, kad ataka buvo neišvengiama.

Žinia apie areštus ir kratos radinius Marselyje paskelbta likus kelioms dienoms iki sekmadienį vyksiančio prezidento rinkimų pirmojo rato.

Prieš Europos Sąjungą ir imigrantus nusistačiusi ultradešiniųjų kandidatė į prezidentus Marine Le Pen teigia, kad būtų geriausia šalies gynėja nuo džihadistų, per kurių išpuolius Prancūzijoje nuo 2015 metų žuvo jau daugiau kaip 230 žmonių.

Prognozuojama, kad M. Le Pen ir 39 metų proeuropietiškas centristų kandidatas Emmanuelis Macronas balandžio 23-ąją per pirmąjį balsavimą turi daugiausiai galimybių išeiti į antrąjį rinkimų turą.

Radikalių kairiųjų pažiūrų kandidatas Jeanas-Lucas Melenchonas ir konservatyvusis ekspremjeras Francois Fillonas taip pat sustiprino savo pozicijas, todėl tikėtina, kad kova pirmajame ture bus labai įtempta. Du daugiausiai balsų surinkę kandidatai gegužės 7-ąją varžysis antrajame ture.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)