Košmaras pramogų komplekse „Walt Disney World“ yra dar vienas Orlandą ištikęs siaubas. Šis centriniame Floridos regione esantis atostogautojų miestas dar neatsigavo po 49 gyvybių pareikalavusio sekmadienio išpuolio gėjų naktiniame klube – didžiausių šaudynių per JAV istoriją.

„Walt Disney World“ paskelbė, kad po incidento – pirmos tokios mirties per jo 45 metų istoriją – uždarė visus Floridos komplekso paplūdimius ir prieplaukas.

Berniuko tėvas po užpuolimo, kuris įvyko antradienį vakare paplūdimyje prie ežero, karštligiškai bandė gelbėti vaiką, bet nesugebėjo išplėšti jo iš aligatoriaus nasrų.

„Jo palaikai visiškai neapdraskyti ... Palaikai dabar perduoti ... skrodimui“, – žurnalistams sakė šerifas Jerry Demingsas.

Pasak jo, vaikas tikriausiai nuskendo. Lavonėlis buvo rastas vos už 10 ar 15 m nuo tos vietos, kur įvyko užpuolimas, drumzliname vandenyje, maždaug 1,8 m gylyje.

Nurodoma, kad auka yra Lane'as Gravesas iš Elkhorno – Omahos priemiesčio Nebraskoje. Jo tėvai yra Mattas ir Melissa Gravesai.

„Žinoma, šeima buvo pamišusi (iš skausmo), bet taip pat galvoju, jai kažkiek palengvėjo, kad galėjome rasti jos sūnų nesudraskytą“, – sakė J. Demingsas.

Aligatorius užpuolė antradienį maždaug 21 val. (trečiadienį 4 val. Lietuvos laiku), kai vaikas žaidė vandenyje „Septynių jūrų“ tvenkinyje prie viešbučio „Grand Floridian“, kitoje tvenkinio pusėje priešais parką „Magic Kingdom“. Vandens gylys toje vietoje buvo 30 centimetrų.

Tas tvenkinys yra sukurtas žmogaus, bet jungiasi su natūraliu ežeru, o aligatoriai, kurie yra dažni Floridoje, gali keliauti ir sausuma. Abi šios aplinkybės gali paaiškinti, kodėl tame tvenkinyje buvo aligatorių.

Pranešama, kad berniuko tėvas grūmėsi su aligatoriumi, kuris buvo iki 2 m ilgio, bet galiausiai roplys ir vaikas dingo po vandeniu.