Vokiečiai buvo priblokšti, kad dešimt metų nestebimi neonaciai nužudė devynis imigrantus ir policininkę.

Šalies policiją ir žvalgybą aršiai kritikavo už tai, kad neįžvelgė sąsajos tarp neonacių ir žmogžudysčių.

Tik šią savaitę tiriant ginkluotą apiplėšimą ir apklausus vieną įtariamąją išaiškėjo, kad egzistuoja Nacionalsocialistų pogrindžio grupuotė. Du įtariamieji nusižudė.

Įtariamoji Beate Zschaepe pasidavė, prieš tai susprogdinusi nuomojamą butą.

Policija rado dviejų vyrų kūnus ir įrašą, kuriame jie prisipažįsta įvykdę 10 žmogžudysčių, kurios iki šiol nebuvo išaiškintos.

Policija sulaikė dar vieną įtariamąjį. Aiškinamasi, ar su nusikaltimais nesusijusi didesnė organizacija.

Vokietijos neonacių grupuotė turėjo politinių taikinių sąrašą

Vokietijos neonacių grupuotė, atsakinga už žmogžudysčių ir sprogdinimų seriją, turėjo 88 galimų taikinių, tarp jų ir įtakingų politikų, sąrašą, praneša telegraph.co.uk.

Tyrėjai sakė, kad rado sąrašą, kai tyrė Nacionalsocialistų pogrindžio grupuotę, kuri įtariama devynių imigrantų ir policijos pareigūnės nužudymu. Pareigūnai apie grupuotę sužinojo tik praėjusią savaitę, kai viena narė pasidavė policijai, o kiti du nusižudė. Sąraše buvo ne tik politikų, bet ir Vokietijos turkų ir musulmonų didelių bendruomenių vadovai. Policija aiškinasi, ar grupuotė kūrė realius planus nužudyti sąraše esančius žmones.

Vokietijos vidaus reikalų ministras pasiūlė sukurti nacionalinę dešiniųjų ekstremistų duomenų bazę. Ji būtų panaši į islamistų radikalų duomenų bazę ir padėtų kovoti su neonacių terorizmu. Politikai pasiūlymą priėmė teigiamai, bet tai nesumažino nerimo dėl kitų galimų dešiniųjų ekstremistų grupuočių.