Kim Jang-Soo, vyriausiasis prezidentės Park Geun-Hye patarėjas nacionalinio saugumo klausimais, sakė, kad raketos bandymas ar kitokia provokacija galėtų būti įvykdyta prieš ar po trečiadienio - dienos, iki kurios Šiaurės Korėja pasiūlė išvykti užsienio diplomatams.

Šiaurės Korėja, kurią įsiutino Jungtinių Tautų (JT) sankcijos ir Pietų Korėjos bei JAV bendros karinės pratybos, pastarosiomis savaitėmis pažėrė virtinę apokaliptinių grasinimų branduoliniu karu.

Taip pat pranešama, kad Šiaurės Korėja ant mobilių paleidimo įrenginių užkėlė ir požeminiuose objektuose netoli rytinės pakrantės paslėpė dvi vidutinio nuotolio raketas. Tai sukėlė spėliones, kad Pchenjanas rengia provokacinį paleidimą.

"Kol kas nėra visapusiško karo ženklų, bet Šiaurės (Korėja) turės pasirengti atsakomiesiems veiksmams bet kokio lokalaus karo atveju", - sakė Kim Jang-Soo.

Grasinimų srautu yra siekiama priversti Pietų Korėją ir JAV padaryti prestižą gelbėjančių nuolaidų, pridūrė jis.

Tuo tarpu Jungtinės Valstijos dėl įtampos Korėjos pusiasalyje atidėjo savo pačių tarpžemyninės balistinės raketos bandymą, kuris turėjo būti atliktas Kalifornijoje kitą savaitę.