Dešimt metų Amanda Berry, Gina DeJesus ir Michelle Knight buvo prievartaujamos, patyrė fizinį ir psichologinį smurtą. Moteris kankino Arielis Castro.

Moterys buvo išvaduotos po to, kai 2013 m. gegužės 6 d. A. Berry pavyko pasprukti kartu su šešerių dukrele Jocelyn. Kaip rašo news.com.au, A. Berry parašė knygą „Hope: A Memoir of Survival in Cleveland“, kuri knygynų lentynas pasieks balandžio 27 d. Balandžio 29 d. A. Berry ir G. DeJezus ketina duoti interviu ABC televizijos kanalo laidai „20/20“.

Balandžio 17 d. žurnale „People“ publikuotame straipsnyje A. Berry ir G. DeJezus atskleidė, kaip joms pavyko išsigelbėti ir kaip A. Berry dukra suteikė moterims viltį ir suminkštino prievartautojo širdį, rašo news.com.au.

Praėjus mėnesiui po to, kai sužinojo apie motinos mirtį, 2006 m. balandžio mėn. A. Berry suprato, kad laukiasi kūdikio nuo A. Castro.

Nors ir buvo pakilios nuotaikos, jauna moteris vis dėlto nerimavo, kokia gi bus A. Castro reakcija į šią žinią.

„Manau, kad vaiką man atsiuntė mama. Taip ji man skyrė angelą, tačiau man buvo neramu, ką jis ketino daryti“, - rašo A. Berry.

„Michelle man papasakojo, kad jis ją sumušė, kad jai įvyktų persileidimas (jų ji patyrė penkis). Ar jis man leis išnešioti vaiką?“ – nerimavo ji.

Mergina dukrą pagimdė tuose pačiuose namuose, kur ir buvo kalinama. Gimdymas įvyko Kalėdų dieną, jai padėjo M. Knight.

Jaunos moters teigimu, A. Castro apsidžiaugė sužinojęs, kad turės dukrą.

„Kai vaikas pradėjo spardytis, paėmiau jo ranką ir uždėjau ant pilvo“, - pasakojo A. Berry.

„Žinojau, kad vaikas bus saugesnis, jei jis džiaugsis tapęs tėvu“, - patikino ji.

A. Castro sakė A. Berry, kad jie – šeima.

Moteris ilgus metus kalinęs vyras vesdavosi mergaitę į bažnyčią ir į lauką žaisti, o A. Berry tuo metu likdavo surakinta purvinuose ir apgriuvusiuose namuose.

A. Castro galiausiai nuėmė nuo trijų savo kalinių grandines, kai mažoji Jocelyn jas pastebėjo, nors A. Berry mėgino dukterį apsaugoti nuo šios informacijos, tikindama, kad tai tik apyrankės.

A. Berry patikino puoselėjusi A. Castro šiltus jausmus, nes jis gerai elgėsi su jųdviejų dukterimi.

„Žinau, kad tai nėra gerai, bet jaučiau artumą. Man buvo malonu, kad jis gerai elgiasi su Jocelyn, perka jai drabužius ir žaislus“, - tikino ji.

„Labai norėjau, kad Jocelyn turėtų normalų gyvenimą. Tomis dienomis, kai jis man tai padėdavo daryti, iš tikrųjų jaučiau jam simpatiją. Tai mane labai glumino“, - pasakojo moteris.

„Kaip jis vieną akimirką gali būti toks malonus, o kitą – toks žiaurus?“ – stebėjosi ji.

Kai Jocelyn suėjo penkeri, G. DeJesus įkurdino mergaitei darželį. A. Castro buvo paprašyta vaikui nupirkti knygų.

A. Berry pasakojo, kad mergaitė mėgdavo sėdėti prie savo rašomojo stalo ir vaidinti mokytoją.

A. Castro tapo kur kas dirglesnis, kai dėl streso 2012 m. lapkričio mėn. neteko autobuso vairuotojo darbo. Jis vis dažniau pagalvodavo, kaip laikraščiai aprašys tai, ką jis padarė. Mažoji Jocelyn pradėjo klausinėti, kada gi ji pagaliau galės lankyti tikrą mokyklą.

Ne vienerius metus A. Berry ir G. DeJesus net nežinojo, kad A. Castro yra įkalinęs dar ir M. Knight, kuri nuo 2002 m. buvo kalinama atskirame kambaryje.

Visos trys moterys buvo įkalintos po to, kai A. Castro pasisiūlė jas pavėžėti. 16-metei A. Berry A. Castro pasakė, kad jo dukra nori su ja susitikti. Tada jis merginą uždarė kambaryje, įsakė nusimauti kelnaites ir ją išprievartavo. Mergina buvo surakinta grandinėmis ir žaginama begales kartų.

Praėjus keturioms dienoms po pagrobimo A. Castro matė per televiziją, kai dingusios merginos mama maldavo grąžinti jos dukrą sveiką namo. A. Berry matė, kaip A. Castro stebi jos motinos maldavimus grąžinti ją namo.

„Jo veido išraiška buvo keista, supratau, kad jis tuo didžiuojasi“, - rašė A. Berry.

Ji patikino, kad A. Castro buvo kur kas stipresnis nei atrodė, nes raumenų nesimatė dėl apkūnumo.
„Buvo baisu būti šalia jo“, - patikino buvusi A. Castro kalinė.

„Jo žvilgsnis buvo tamsus ir šaltas. Mes bijojome, kad mirsime“, - pasakojo ji.

14-metė G.DeJesus buvo pagrobta praėjus metams po A. Berry pagrobimo.

„Jis visada mus stebėjo“, - sakė šiuo metu 25-erių G. DeJesus.

„Kai išgirsdavome, kad jis atidaro duris, širdis pradėdavo plakti stipriau, niekada nežinodavome, kodėl jis lipa laiptais ar kas atsitiks netrukus“, - pasakojo ji.

Kai A. Castro suteikė joms daugiau laisvės, jos susidraugavo, o kai jis išeidavo iš namų į darbą arba leisdavo vakarą kur nors kitur, jos šokdavo ir dainuodavo. Kiekvieną ketvirtadienį jos žiūrėdavo „Vampyro dienoraščius“.

„Žiūrėdavome šou, o paskui dvi valandas dalindavomės spėliojimais, kas gi nutiks kitoje serijoje“, - pasakojo A. Berry.

„Tada namo grįždavo Castro“, - sakė G. DeJezus. „Jis pakildavo laiptais ir sugadindavo visą dieną“, - tikino ji.

2013 m. gegužės 6 d. A. Castro pamiršo užrakinti A. Berry kambarį. Pasinaudojusi proga ji pagriebė dukrą ir nubėgo prie pagrindinių namo durų.

„Nesuvokiau, ką darau, mano širdis staiga pradėjo plakti stipriau. Jis galėjo grįžti bet kurią akimirką, turėjau galimybę ir ja pasinaudojau“, - pasakojo ji.

„Prašau, padėkite man. Aš Amanda Berry. Prieš 10 metų buvau pagrobta. Padėkite man!“ – šaukė jauna moteris.

Ji kreipėsi į smalsų, tačiau suglumusį vyrą, kuris priėjo prie namo durų, nors kita praeivė tikino, kad pagalbos prašanti mergina negali būti A. Berry, nes pastaroji mirė prieš kelerius metus.

„Ne, esu štai čia. Kam rūpi, kas aš? Man tiesiog reikėjo jų pagalbos“, - skaudžiais prisiminimais dalijosi ji.

Pajautęs neviltį A. Berry balse praeivis padėjo jai išlaužti duris, skyrusias ją nuo laisvės.

„Būna dienų, kai paprasčiausiai negaliu tuo patikėti, tiesiog negaliu patikėti, kad tai atsitiko būtent man“, - tikino ji.

A. Berry ir G. DeJesus ir dabar gyvena Klivlande kartu su savo šeimomis. Vis dėlto moterys patikino nebendraujančios su M. Knight.

„Anksčiau mėgome viena kitą, tačiau tam tikru momentu Castro mus sukiršino, todėl nustojome pasitikėti žmonėmis“, - patirtimi dalijosi pragarą žemėje patyrusi jauna moteris.