„Jie žuvo, kai sprogo autocisterna su benzinu, yra mažiausiai 85 aukos“, – sakė Ateny Wekas Ateny, cituodamas vietos pareigūnus.

Dar daugiau nei 100 žmonių patyrė sunkių nudegimų, sakė vietos vyriausybės pareigūnas Johnas Skia Pietų Sudano radijui „Eye Radio“.

Avarija ir sprogimas įvyko trečiadienį maždaug už 250 kilometrų į vakarus nuo sostinės Džubos esančiame kelyje, netoli Maridžio miestelio.

Sužeistieji buvo nugabenti į Maridžio ligoninę. Ligoninės personalas radijui „Tamazuj“ sakė, kad gydytojai stengiasi padėti apdegusiesiems, tačiau greitai senka pagrindinių priemonių, deguonies arba skausmą mažinančių vaistų, atsargos.

Medikai „nebeįstengia numalšinti skausmo“, sakė gydytojas Chandi Savioras radijui.

Afrikos šalyse dažni degalų nuotėkiai ir benzovežių avarijos pritraukia minias žmonių, kurie skuba semti srūvančius degalus. Dėl to nemažai žmonių žūsta, kyla gaisrai.

Pietų Sudaną yra sukausčiusi ekonominė krizė, kurią išprovokavo beveik dvejus metus trunkantis pilietinis karas, sukėlęs didžiulę infliaciją, pagrindinių produktų, maisto ir degalų, kainų augimą.

Smurtas nusinešė dešimčių tūkstančių žmonių gyvybes ir sukėlė etninį pasidalijimą nuskurdusioje šalyje.

Daugiau nei 2 mln. žmonių paliko savo namus per karą, kuris pasižymėjo grupiniais prievartavimais ir vaikų įtraukimu į karą.

Nors balandžio 29 dieną vyriausybė ir sukilėliai pasirašė taikos sutartį, tačiau paliaubos – jau aštuntos, dėl kurių buvo susitarta – vis nutrūksta ir susirėmimai tęsiasi.