19 m. moteris gegužės 7 d. su lagamine paslėptu vaiku mėgino pereiti iš Maroko teritorijos į Ispanijai priklausančią Seutos teritoriją, rašo „The Telegraph“.

„Kai rentgeno spinduliais peršvietėme lagaminą, pastebėjome keistą dalyką – supratome, kad lagamine gali būti žmogus“, - informavo netikėtą radinį aptikę policijos pareigūnai.

„Kai atidarėme lagaminą, aptikome vaiką, kuris buvo siaubingos būklės“, - pranešė vietos policija.

Teigiama, kad aštuonerių metų berniukas yra iš Dramblio Kaulo Kranto.

Vaiką lagamine gabenusi moteris sulaikyta, neilgai trukus ji stos prieš teismą.

Taip pat sulaikytas ir berniuko tėvas, mėginęs sieną kirsti po kelių valandų. Berniuko tėvas taip pat kilęs iš Dramblio Kaulo Kranto ir gyvena Kanarų salose.

Kasmet tūkstančiai geresnio gyvenimo Europoje trokštančių emigrantų rizikuoja gyvybe, mėgindami patekti į su Maroku besiribojančias Ispanijos Seutos ir Meliljos teritorijas.

Daugybė Afrikos gyventojų mėgina įveikti septynių metrų aukščio tvoras, skiriančias šias Ispanijos teritorijas nuo Maroko. Kiti mėgina į Ispanijos teritoriją patekti slėpdamiesi krovininėse transporto priemonėse arba plaukdami laivais.

Šią savaitę Meliljos uoste krovininiame konteineryje rastas 23-ejų marokietis.

Šią savaitę pranešta apie keturias dienas be vandens ir maisto krovininiame konteineryje praleidusį jauną vyrą. Vyras aptiktas konteineryje, kuris ilgąjį šventinį gegužės mėn. savaitgalį buvo paliktas be priežiūros.