Iranas savo teritoriniuose vandenyse, Farsio salos rajone, sulaikė du JAV karinių jūrų pajėgų katerius su 10 įgulų narių, tarp kurių - devyni vyrai ir viena moteris.

Pasak amerikiečių, vienas iš katerių, plaukusių iš Kuveito į Bahreiną, sugedo.

Katerių įgulų nariai paleisti po to, kai pasirodė pranešimai apie JAV atsiprašymą dėl incidento.

Kiek anksčiau JAV aukšto rango pareigūnai sakė gavę Teherano patikinimą, kad į Farsi salą nugabentiems jūreiviams išaušus bus leista išplaukti.

Tačiau Barackui Obamai skaitant savo paskutinį metinį pranešimą „Apie padėtį Sąjungoje“, šis nemalonus incidentas tęsėsi, keldamas grėsmę JAV prezidento pastangoms įtraukti į savo politinį palikimą draugiškesnius santykius su Teheranu.

JAV atsiprašė Irano po to, kai 10 karinių jūrų pajėgų katerių įgulų narių buvo sulaikyti Irano teritoriniuose vandenyse, praneša Irano Revoliucinės gvardijos vadas, skelbia BBC.

Generolas Ali Fadavi apkaltino suimtuosius profesionalumo stoka. „Po tyrimų paaiškėjo, kad amerikiečiai jūrų pėstininkai į Irano teritoriją įplaukė sugedus navigacinei sistemai, ir šis reikalas išspręstas“, - sakė admirolas A. Fadavi.

Du JAV patruliniai kateriai ir dešimt jūreivių, kuriuos sulaikė Irano revoliucinė gvardija, į šalies teritorinius vandenis įplaukė sugedus navigacijos sistemai, trečiadienį per valstybinę televiziją sakė Gvardijos karinių jūrų pajėgų vadas.