Pareigūnai dar nenustatė nė vieno iš daugiau kaip 50 asmenų, žuvusių per ketvirtadienio sprogimus Londone, tapatybės, šeštadienį pranešė Didžiosios Britanijos policijos viršininko pavaduotojas Jimas Dickie.

"Kol kas neturime jokių įrodymų, kurie leistų mums identifikuoti asmenis, tapusius aukomis", - sakė jis spaudos konferencijoje.

J.Dickie sakė, kad žuvusiuosius identifikuoti sunku dėl to, kad sprogimai buvo labai galingi.

Jis taip pat pridūrė, kad "dauguma aukų sužaloti labai sunkiai - turiu omenyje, galūnes ir liemenis", - sakė jis ir pridūrė, kad daugelio ligoninėje gydomų žmonių sužeidimai taip pat itin sunkūs.

"Ligoninėse yra daug žmonių, kurie patyrė itin sunkių sužalojimų, - kai kuriems jų amputuotos galūnės", - sakė J.Dickie.

Pasak policijos, požeminėse traukinių sistemose neberasta gyvų žmonių. Policija ir gelbėtojų komandos susidūrė su sunkumais, bandydamos pasiekti vieną traukinio vagoną. Manoma, kad gelbėtojams gali grėsti pavojus.

Policininkams, karštame ir dulkėtame tunelyje traukiantiems žuvusiųjų kūnus iš traukinio, kuris buvo susprogdintas netoli požeminės metro stoties ties Londono Raselo aikšte, tenka "didelis iššūkis", šeštadienį pareiškė policija.

"Ten be galo karšta ir labai daug dulkių, jiems teko didelis iššūkis tęsti darbus ir ištraukti iš požeminio traukinio likusius kūnus", - spaudos konferencijoje sakė Didžiosios Britanijos transporto policijos vado pavaduotojas konsteblis Andy Trotteris (Endis Troteris).

"Šis darbas bus lėtas, metodiškas ir skrupulingas, tuo pat metu kartu su jais dirba ir teismo gelbėjimo tarnybos, siekiančios užtikrinti, kad pro akis nepraslystų jokie įkalčiai", - teigė pareigūnas.

Įvairios Londono tarnybos sulaukė daugiau kaip 100 tūkst. skambučių iš žmonių, ieškančių savo artimųjų arba draugų, buvusių išpuolio vietose.

Pasak I.Blairo, per sprogimą autobuse žuvo 13 žmonių. "Dabar jau galime patvirtinti, kad autobuse žuvo trylika žmonių", - sakė jis per bendrą spaudos konferenciją su Londono meru Kenu Livingstone'u.

Policijos viršininkas pridūrė, kad iš nelaimės vietos Tevistoko aikštėje, kur sprogimas nuplėšė dviaukščio autobuso stogą, buvo išvežti visų žuvusiųjų kūnai.

Pasak jo, išpuolius įvykdė daugiau nei vienas asmuo, tačiau niekas kol kas nesuimtas. "Sprogimų laikas rodo, jog vienas žmogus to padaryti negalėjo", - sakė I.Blairas.

Jis nurodė, kad išpuolių vykdytojai turėtų "arba slapstytis Jungtinėje Karalystėje, arba kur nors kitur, arba jie jau negyvi".

I.Blairas sakė, kad Londono policijos pajėgos "įtemps visas jėgas", kad rastų tuos asmenis, kurie ketvirtadienį per piko valandą trijose sostinės metropoliteno stotyse ir dviaukščiame autobuse susprogdino keturias bombas.

"Jiems (išpuoliams) būdingi visi "al Qaeda" požymiai, ... tačiau mes tik pradedame labai sudėtingą ir ilgą tyrimą, ir aš kol kas neturiu jokių konkrečių žinių", - žurnalistams sakė pareigūnas.

Londono metropoliteno traukiniuose sprogusios bombos veikiausiai buvo padėtos ant vagonų grindų, o jokių įkalčių, jog tai galėjo būti mirtininkų darbas, neaptikta, teigė britų pareigūnai.

Kovos su terorizmu pareigūnas Andy Haymanas žurnalistams sakė, kad "visuose panaudotuose užtaisuose buvo mažiau negu 10 svarų (4,5 kg) sprogiosios medžiagos", o jie padėti "veikiausiai buvo ant vagonų grindų".

Londono požeminių traukinių tinklas visiškai pradės veikti tik po kelių savaičių. Per sprogimus didelė žala padaryta trims traukiniams, bėgiams bei tuneliams.