Šūvius paleido žmogus, turimais duomenimis ėmęs šaudyti pusiau automatiniu šautuvu. Jis paleido daugiau kaip pusšimtį šūvių ir netrukus buvo suimtas.

„Fox News“ kiek vėliau pranešė, kad pašautas buvo dar vienas Kongreso narys – Republikonas Rogeris Williamsas. Vėliau ši informacija buvo paneigta.

Incidentas įvyko per treniruotę, kuriuos metu buvo ruošiamasi labdaringoms beisbolo rungtynėms. Treniruotėje dalyvavo ir Kongreso nariai.

Steve'as Scalise'as

Policija pranešė, kad įtariamasis užpuolikas buvo suimtas.

Liudininkas rašė „Twitter“ socialiniame tinkle, kad šaudynes vyko per kongreso beisbolo komandos treniruotę.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad atakos vietoje dirba gausios policijos pajėgos.

Senatorius Mike'as Lee pranešė „Fox News“, kad S. Scalise'as buvo pašautas į klubą ir pavojus jo gyvybei negresia.

Tuo metu Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris parašė „Twitter“, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas buvo informuotas apie situaciją Virdžinijoje.

Kai kurie šaltiniai praneša, kad tarp sužeistųjų yra policijos pareigūnų.

BBC praneša, kad po šaudynių penki žmonės atsidūrė ligoninėje.

S. Scalise'as, kuris yra Respublikonų partijos tvarkdarys Atstovų rūmuose, „negalėjo paeiti. Jis bandė šliaužti iš vidinėje aikštelės dalyje esančios antrosios bazės į išorinę aikštelę, norėdamas pasprukti nuo šaulio, kol šis šaudė“, – sakė respublikonas Mo Brooksas.

Prezidentas Donaldas Trumpas po šio išpuolio prieš Kongreso narį pareiškė esąs nuliūdintas.

„Mus labai nuliūdino ši tragedija“, – sakoma D. Trumpo pareiškime, kuriame dar pridurta, kad jis atidžiai stebi įvykius visai netoli JAV sostinės esančioje Aleksandrijoje, kur policija po šaudymo sulaikė tą šaulį.

„Mintimis ir maldomis esame kartu su Kongreso nariais, jo personalu, Kapitolio policininkais, kurie pirmieji reagavo į šaudymą, bei visiems nukentėjusiems“, – pažymima pareiškime.

„Fox News“ pranešė, kad S. Scalise'as yra stabilios būsenos, šiuo metu jis yra operuojamas.

Tuo metu policija teigia, kad yra per anksti sakyti, koks buvo šaudynių motyvas.