Incidento liudininkai įsitikinę, kad į Sankt Peterburgo oro uostą skrendantis lėktuvas per plauką išvengė katastrofos.

Ypatingoji padėtis tęsėsi vos keletą minučių. Lėktuvas staiga ėmė akivaizdžiai leistis, tačiau jokių pranešimų apie audringumą įgula neperdavė. Daugelis lėktuvu skridusių keleivių iš karto pasijuto blogai. Tarp keleivių buvo ir garsus politologas, Sankt Peterburgo valstybinio universiteto profesorius Dmitrijus Gavra. Būtent iš jo įrašo svetainėje „Instagram“ ir buvo sužinota, kas atsitiko.

„Vos nenukritome. Tiksliau, bent tris kilometrus kritome. Jokio kratymo nepajutome. [Kritome] staiga. Itin nemalonios minutės. Vaikams užgulė ausis. Širdininkams sutriko spaudimas. Pagaliau pilotui pavyko skrendant nedideliame aukštyje grįžti į Kretą. Kai nusileidome, žmones, nors ir pavėluotai, ištiko panika. Reikėjo ką nors daryti ir pačiam. Padėjo keli vyrai. Kas laukia toliau, dar nežinau.“

Kaip pranešė oro bendrovė „Nordwind Airlines“, virš Viduržemio jūros įvykusio incidento priežastis – techninis lainerio gedimas. Sprendimą, kad reikia grįžti į Kretą, lėktuvo įgula priėmė iš karto, kai tik buvo nustatyta triktis.

Į Sankt Peterburgą keleiviai buvo nuskraidinti kitu reisu. Lėktuvas šiuo metu skrenda į Pulkovo oro uostą, o sugedęs laineris liko Kretoje. Kodėl įvyko techninis gedimas, specialistai dar neišsiaiškino.