Sprogimas tuoj po pusės septynių ryto įvyko populiaraus prekybinio Kaljao rajono viduryje, prie didelės universalinės parduotuvės. Aplink pasipylė stiklo šukės ir skeveldros.

Vienas vyriausybės atstovas pranešė, kad ugniagesiai maždaug prieš 20 minučių buvo įspėti apie šį sprogdinimą. Jiems paskambino anonimas, kuris sakė atstovaująs ETA. Tačiau ugniagesiai nespėjo rasti užtaiso ir jo nukenksminti.

Policija mano, kad automobilyje buvo maždaug 15 kg sprogmenų, sakė atstovas.

Įspėjimas telefonu ir tai, kad sprogimas įvyko prieš rytinę spūsties valandą, padėjo išvengti didelio kraujo praliejimo, teigė valstybinis radijas.

Sužeistieji nukentėjo nesunkiai. Keturi žmonės, sužeisti šukių, buvo nuvežti į vietos ligonines. Kitiems keturiems pagalba suteikta vietoje, pareiškė miesto avarinių tarnybų atstovas spaudai.

Du į ligoninę nuvežti žmonės buvo gatvėje nakvoję elgetos. Taip pat suteikta pagalba policininkui ir pasiuntinių tarnybos darbuotojui.

Birželio pabaigoje Baskų šalyje įvyko kitas sprogdinimas, apie kurį policija irgi buvo įspėta ETA vardu. Tada taip pat niekas nežuvo.