Tyrimui vadovaujantis kriminalinės policijos majoras Franzas Langas (Francas Langas) sakė, kad 152 aukų kūnai buvo rasti tunelyje, dar trys - ant kalno esančioje keltuvo stotelėje. Pasak jo, pareigūnai mano, jog tai yra galutinis aukų skaičius.

F. Lango teigimu, išskyrus vieną, visų žuvusiųjų kūnai buvo ištraukti iš tunelio. Jų identifikaciją atliks Zalcburgo teismo instituto ekspertai.

Neatpažįstamai sudegusius kūnus Zalcburgo teismo ekspertai identifikuos pagal dantų formules ir DNR testus. Identifikacija gali užtrukti kelias savaites, sakė ekspertai.

Trečiadienio rytą kalnų viršūnes dengę debesys privertė atidėti Austrijos kariuomenės sraigtasparnių skrydžius. Iki antradienio vakaro į Zalcburgą buvo nuskraidinti 128 aukų kūnai. Sudegusio Alpių keltuvo nuolaužose austrų gelbėtojai visą naktį ieškojo žuvusių žmonių.

Nelaimės priežastys kol kas dar nežinomos. Manoma, kad defektai galbūt pasireiškė tik išvažiavus iš pradinės stoties, antradienį paskelbė įvyko aplinkybes tiriantis policijos ekspertas.

"Netrukus po išvykimo, prieš įvažiuojant į tunelį galėjo pasireikšti defektas, kuris galbūt buvo susijęs su gaisru", spaudos konferencijoje sakė Christianas Tischas (Kristianas Tišas). Pasak jo, dar reikia chemiškai ištirti tepalą primenantį skystį, kuris prieš katastrofą iš keltuvo lašėjo ant bėgių.

Tuo tarpu keli išsigelbėję žmonės sakė prieš pat gaisrą girdėję du garsius sprogimus, kurie nugriaudėjo vienas po kito.

Austrė Regina Rammer (Regina Ramer) televizijai sakė, kad įvažiavęs į tunelį keltuvas netikėtai sustojo, o paskui pasigirdo beldimas, panašus "į plaktuko smūgius per vamzdį".

F. Langas sakė, kad gaisro priežasties įrodymų ieškoma visoje keltuvo linijoje, taip pat stotelėse.

Ar bus pateikti kaltinimai, Zalcburgo prokuratūra spręs ištyrusi šio įvykio priežastis.