Apie tai pranešė oficialus Pentagono atstovas Johnas Kirby, rašo unian.net.

Jis patikslino, kad tai taktinės grupės, galinčios atlikti platų užduočių spektrą, o karių – daugiau nei 10 tūkst.

„Tai kombinuotos taktinės grupės, jos gali vykdyti įvairias operacijas. Tai artilerija, priešraketinės gynybos priemonės, šarvuoti automobiliai. Tai visapusiškai kovoti parengti kariai“, – teigia J. Kirby.

Pentagono atstovas vėl pakartojo, kad JAV fiksuoja tai, kad per Rusijos ir Ukrainos sieną pergabenama artilerija, priešraketinės gynybos priemonės ir tankai, patenkantys separatistams į rankas.

ATO: Ukrainiečių karius vėl apšaudė iš Rusijos pusės

Ukrainiečių karius Antiteroristinės operacijos (ATO) zonoje dieną kelis kartus apšaudė iš Rusijos pusės.

Apie tai socialiniame tinklalapyje „Facebook“ parašė ATO spaudos tarnyba, informuoja unian.net.

„Nuo 10 iki 12.40 val. iš Rusijos Federacijos pusės buvo šaudoma iš prieštankinio raketų komplekso gyvenvietės Koževnia rajone bei į pėstininkų ir desantininkų pozicijas netoli Marinovkos, toks pat desantininkų pozicijų apšaudymas įvyko 13.55 val.“, – rašoma pranešime.

Nuo 11.17 val. pusvalandį iš Rusijos pusės salvinės ugnies sistemomis BM-21 „Grad“ apšaudė Stepanovkos gyvenvietę, paskui dar kartą apšaudė 12.17 val.

Kai pranešė „Unian“, liepos 27 d. JAV pateikė nuotraukas iš palydovo, kurios patvirtina informaciją, jog rusų kariai šaudė iš sistemų „Grad“ ir artilerijos į Ukrainos teritoriją.

Na o Rusijos Dūmoje pareiškė, kad nuotraukų iš kosminių palydovų nepakanka, norint apkaltinti Rusiją apšaudžius Ukrainos pajėgas, nes tam reikalingi ir kitų sistemų duomenys.