Vieną liepos savaitę Vokietiją sukrėtė net keli „Islamo valstybės“ įkvėpti išpuoliai – vienas nusikaltėlis kirviu švaistėsi traukinyje, o kitas susisprogdino netoliese vietos, kur vyko muzikos festivalis.

Trumposios žinutės atskleidė, kaip su išpuoliais susiję ekstremistai prieš pat atakas bendravo su „Islamo valstybės“ atstovais. Vienam buvo pasakyta „kliautis Dievu“, o kitam pažadėta, kad „jis pateks į Dangų“.

Prieglobsčio prašęs Riazas Khanas Ahmadzai iš Afganistano policijos pareigūnų buvo nušautas liepos 18 dieną. Prieš tai traukinyje jis spėjo kirviu sužaloti penkis žmones. Trumposios žinutės atskleidžia, kad „Islamo valstybės“ atstovas jam siūlo išpuoliui naudoti kirvį, o ne paprastą peilį.

Vokietijos traukinyje – kruvina ataka

Kaip rašo Vokietijos dienraštis „Süddeutsche Zeitung“, „Islamo valstybės“ atstovas R. Kh. Ahmadzai skatino svarstyti galimybę atakai panaudoti savo automobilį – „esą tokiu būdu būtų padaryta didesnė žala“.

R. Kh. Ahmadzai paaiškina nemokantis vairuoti ir tvirtina „norįs jau šiąnakt patekti į rojų“, o ne gaišti laiką besimokydamas naujų dalykų.

Prieš pat pradėdamas išpuolį, R. Kh. Ahmadzai praneša: „Jau pradedu“. Iš karto sulaukia atsakymo: „Dabar pateksi į Rojų“.

Po kelių dienų pabėgėlio statuso negavęs atvykėlis iš Sirijos Mohammadas Daleelis netoliese vietos, kur vyko muzikos festivalis, detonavo sprogmenį. Jis žuvo, o dar 15 žmonių buvo sužeisti.

Ruošdamasis išpuoliui, jis „Islamo valstybės“ agentui parašė pasirinkęs muzikos festivalį, nes tai masinis renginys. Atstovas jam nurodė žudyti be gailesčio. Pamatęs, kokių ypatingų saugumo priemonių festivalyje imtasi, jis ėmė dvejoti.

„Islamo valstybės“ agentas jam nurodė „veržtis pro policiją ir daryti tai, ką turįs daryti“. Supratęs, kad nusikaltėlis pasimetė, agentas nurodo geriau „susirasti kokį restoraną“.

„Kas tau nutiko? Daryčiau tai, net jeigu ten būtų vos du žmonės. Tikėk Dievu ir eik į restoraną“, – nurodė „Islamo valstybės“ agentas.