Taip pareiškė generolas pulkininkas Aleksandras Dvornikovas, beveik pusę metų vadovavęs rusų kariams Sirijoje, praneša newsru.com.

„Neslėpsiu, kad Sirijos teritorijoje veikia ir mūsų Specialiųjų operacijų pajėgų padaliniai. Jie vykdo objektų Rusijos aviacijos smūgiams žvalgybą, parodo lėktuvams taikinius tolimuose rajonuose, sprendžia kitas specialiąsias užduotis. Tik reikia turėti omenyje, kad Sirijoje įvairias užduotis vykdo ir analogiški JAV bei kitų koalicijos valstybių ginkluotųjų pajėgų padaliniai“, – paaiškino jis.

Be to, jis pabrėžė, kad Sirijoje toliau dirba rusų karo patarėjai, kurie „dirba visais lygiais, taip pat ir taktiniu“. Karininkai teikia pagalbą kolegoms sirams planuojant ir taikant kovinius veiksmus prieš teroristus, taip pat – mokantis dirbti su Rusijos karine technika.

A. Dvornikovas paaiškino, kad išvedus pagrindinę rusų grupuotės dalį Sirijoje liks tik būtinas skaičius pajėgų, skirtų kontroliuoti, kaip vykdomas kovos veiksmų nutraukimo režimas, taip pat – saugiam rusų aviacijos skrydžių užtikrinimo punkto funkcionavimui Hmeimimo bazėje ir Rusijos karinio jūrų laivyno materialinio bei techninio aprūpinimo punkto Tartuse funkcionavimui.

Karinės operacijos Sirijoje vykdymo metu, pradedant pernai rugsėjo pabaiga, Rusijos valdžia kategoriškai neigė rusų karių dalyvavimą operacijos dalyje sausumoje. Maskvoje tvirtino, kad Rusijos vaidmuo Sirijoje ribojasi smūgiais iš oro ir pagalba Basharo al Assado valstybinėms pajėgoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)