Pokalbio turinys eilinį kartą patvirtina, kad teroristai artimai bendradarbiauja su Rusijos kariuomene, kuri yra dislokuota prie sienos su Ukraina, skelbia TSN.

„Nagi, veikite. Jus iš pietų pridengs rusų artilerija. Kol kas turite naktį ir ten reikia viską išvalyti“, - telefonu kovotojui nurodo I. Girkinas.

„Ši medžiaga liudija, kad reguliarieji Rusijos Gynybos ministerijos daliniai tiesiogiai dalyvauja teroristų koviniuose veiksmuose prieš Ukrainos karines pajėgas. Pokalbio metu kalbama ne apie humanitarinę pagalbą, techniką ar ginkluotę, o apie kovotojų veiksmų palaikymą ugnimi iš Rusijos teritorijos“, - teigė URM atstovai.

D. Tymčukas: ATO pajėgos sudavė 24 artilerijos smūgius

Antiteroristinės operacijos (ATO) zonoje, ne gyvenamuosiuose rajonuose, dirbo Ukrainos aviacija ir ginkluotosios pajėgos.

Tai skelbiama Karinių – politinių tyrimų centro vadovo Dmitrijaus Tymčuko pranešime, rašo unian.net.

„ATO zonoje, ne gyvenamuosiuose rajonuose, dirbo Ukrainos aviacija ir ginkluotosios pajėgos. Pilotai surengė 11 skrydžių (iš jų du buvo skirti medicininei evakuacijai). Artilerija surengė 24 antskrydžius. Sunaikinta teroristų technika ir gyvoji jėga“, - skelbia ekspertas.

Unian.net primena, kad vakar ATO pajėgos sudavė 5 ugnies smūgius teroristų pozicijoms ne gyvenamuosiuose rajonuose. ATO aviacija surengė 10 skrydžių.

Praėjusią naktį per antiteroristinę operaciją (ATO) jokių pokyčių neįvyko: teroristai toliau bando persigrupuoti, kad išvengtų apsupties.

Tai skelbiama Karinių – politinių tyrimų centro vadovo Dmitrijaus Tymčuko paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, rašo unian.net.

„Praėjusią naktį per antiteroristinę operaciją (ATO) jokių ypatingų pokyčių neįvyko. Teroristai Luhansko, Pervomaisko, Alčevskio ir Stachnovo rajonuose toliau mėgina persigrupuoti, kad išvengtų apsupties ir savo pajėgų užblokavimo. Separatistų kovotojai taip pat tęsia aktyvius gynybos veiksmus Donecke ir Horlivkoje bei pasienio rajonuose“, - rašė D. Tymčukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (446)