Kaip UNIAN žurnalistams sakė Ukrainos saugumo tarnybos atstovai spaudai, įrašas patvirtina, jog teroristai, vadovaujami Igorio Bezlero (pravarde Velnias), žinojo, jog artinasi lėktuvas.

Vadeivai pranešama, jog artėja lėktuvas, o jis nurodo apie tai pranešti „esantiems aukščiau“.

USB: Strelkovas nori organizuoti teroro išpuolius daugiaaukščiuose namuose

Ukrainos Saugumo tarnyba skelbia dar vieną separatistą Igorį Girkiną (Strelkovą) ir Rusiją demaskuojantį įrašą, kuriame, kaip teigiama, Strelkovas prasitaria, kad kariniuose veiksmuose deramasi dėl Rusijos pajėgų dalyvavimo:

Kiek anksčiau buvo paskelbtas ir dar vienas įrašas, kuriame girdėti, kad Strelkovas nori organizuoti teroro išpuolius su sprogimais daugiaaukščiuose namuose.

Tai liudija vadinamosios Donecko liaudies respublikos narių Deniso Pušilino ir Andrejaus Purgino pokalbio įrašas, informuoja unian.net.

Jie kalba apie tai, kad Strelkovas „nutraukė prekybos centrų darbą, stoja šachtų veikla“, o jo bendrininkai „tiesiog plėšia miestą“.

„Jis apiplėš milijoninį miestą, kad nužudytų dešimtis tūkstančių ukrainiečių“, – sako A. Purginas.

Dėmesio: garso įraše skamba necenzūriniai žodžiai!

DELFI primena, kad JAV specialistų vertinimu, Malaizijos oro linijų keleivinis lėktuvas greičiausiai buvo numuštas SA-11 raketa „žemė-oras“, kuri buvo paleista iš separatistų kontroliuojamos teritorijos Rytų Ukrainoje.

Tuo metu Ukrainos saugumo tarnybatikina surinkusi nepaneigiamų įrodymų, kad prie Malaizijos lėktuvo „Boeing-777“ sudužimo Donecko srityje tiesiogiai prisidėjo Rusijos žinybos - Federalinė saugumo tarnyba (FST) bei Vyriausioji žvalgybos valdyba (VŽV).

Tai per radiją „Radijo Svoboda“ pareiškė UST pirmininko pavaduotojas Viktoras Jagunas.

„Sakome tiesiai: už šito stovi Rusijos Generalinio štabo Vyriausioji žvalgybos valdyba, tiesiogiai vadovaujanti sunkiosios technikos perdavimo teroristams procesui, bei Rusijos Federalinė saugumo tarnyba, kuruojanti anksčiau Ukrainos kariuomenei priklausiusios lengvosios ginkluotės perdavimą iš Krymo“, - sakė V. Jagunas.

Komentuodamas bendradarbiavimą su tarptautiniais ekspertais, tiriančiais keleivinio lainerio numušimą virš Ukrainos teritorijos, UST pirmininko pavaduotojas teigė: „Mes jiems perduodame įrodymus, kuriuos gavome įstatymų ir tarptautinės teisės nustatytais metodais. Turime ir liudininkų, ir fotografijų, ir vaizdo įrašų. Kiekvieną dieną konsultuojamės su užsienio partneriais, tiriančiais šį teroristinį aktą. Mes atviri pasauliui. Kvietėme ir Rusijos atstovus, tačiau kol kas savo adresu girdime tik nepagrįstus kaltinimus“.

V. Jagunas taip pat priminė, kad „Jungtinės Valstijos paskelbė palydovų nuotraukas, kurios aiškiai parodo, iš kur raketa buvo paleista, kokia trajektorija ji skrido, taip pat kurioje vietoje raketa susitiko su lėktuvu ir kur nukrito lėktuvas“.

„Ties ta vietove kasdien praskrenda iki 90 palydovų ir to nuslėpti neįmanoma“, - pažymėjo V. Jagunas.